Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ar putea ieși România din UE?

https://newromania.files.wordpress.com

În toată nebunia declanșată de Brexit a existat un numitor comun al tuturor analizelor: efectul de domino pe care decizia Marii Britanii îl va declanșa. Iar confirmările au început să vină încet, dar sigur: Le Pen în Franța, Orban în Ungaria, Grillo în Italia, Joerg Meuthen în Germania și lista poate continua.

Dar România, ce ar face România? Ar putea fi ea pusă în situația de a alege dacă să rămână sau nu în Uniunea Europeană? Aici avem de-a face cu două perspective:

- Ultimul Eurobarometru, dat publicității în luna mai, ne arată un popor român fericit cu apartenența sa la UE. Într-un procent de peste 60%. Un popor care este fericit că are parte de liberă circulație, că se poate duce să muncească în străinătate, că aparține unei comunități în mijlocul căreia și-a dorit mult să revină. Care are și temeri, terorismul și migrația fiind pe primele locuri.

- În spațiul online există o propagandă destul de agresivă anti Uniunea Europeană. Vezi zilnic postări despre cum ne-am vândut suveranitatea, despre cum resursele României sunt furate de străini în timp ce noi am devenit groapa de gunoi a Europei. Nu sunt puțini cei care laudă gestul Marii Britanii și care încearcă să creeze un curent anti UE și la noi.

Și oricât ar părea de fantasmagoric acum, premise există: problematica Schengen, unde suntem plimbați de la an la an. Intervențiile, brutale uneori, în chestiunile de politică internă și justiție, tratamentul de care „se bucură„ românii în multe țări europene, diferențele de trai dintre noi și ei, toate acestea pot fi sâmburii unei schimbări de atitudine ce ne-ar putea aduce, pe neștiute, cândva, în situația de a alege și noi între IN sau EXIT.

Și la cum votează românii, niciodată nu poți fi sigur.

Acesta cred că ar putea fi cu adevărat un proiect de țară demn de partidele politice de la noi: să aibă grijă ca să nu cumva să ni se ofere șansa de a ne întoarce cu câteva sute de ani în urmă. Se știe că nouă ne place să repetăm istoria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.