Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-au cuminţit turcii? Oficiali de la Ankara participă la evenimente în Europa, dar nu fac campanie

Oficiali guvernamentali turci participă în continuare la evenimente organizate pentru disidenţi turci în Europa, dar nu fac campanie pentru referendumul din 16 aprilie, a afirmat miercuri vicepremierul turc Numan Kurtulmus, relatează Reuters, conform agerpres.

În cursul unei mese rotunde organizate cu jurnalişti, Kurtulmus a afirmat că disputa declanşată cu ţări europene în legătură cu restricţionarea miniştrilor turci de a participa la mitinguri i-a ajutat pe turcii din Europa să înţeleagă mai bine schimbările constituţionale propuse în cadrul referendumului.

Mormântul lui Iisus Hristos a fost REDESCHIS - FOTO/VIDEO

Responsabilul turc a afirmat de asemenea că în Europa se aud 'paşi ai neo-nazismului şi ai rasismului extrem' . Lideri europeni au cerut în repetate rânduri oficialilor turci să evite comparaţiile cu regimul nazist apărute după ce preşedintele Recep Tayyip Erdogan a asemănat interzicerea participării unor miniştri turci la mitinguri în favoarea referendumului din 16 aprilie cu măsuri din perioada nazistă.

Berlinul a calificat luni drept 'inacceptabile' acuzaţiile formulate în ajun de preşedintele turc, care a afirmat că şefa executivului german 'aplică practici naziste' contra etnicilor turci din Germania şi a oficialilor turci.

Turcia a mai acuzat Germania, la începutul lunii, că recurge la practici "naziste" atunci când împiedică desfăşurarea mitingurilor electorale pro-referendum şi când refuză participarea miniştrilor turci, provocând reacţii critice la Berlin, Bruxelles şi Paris. Şi la adresa Olandei, care a interzis la rândul ei venirea unor miniştri turci, Erdogan a folosit aceiaşi termeni, deşi fusese avertizat de mai mulţi lideri europeni să renunţe la aceste expresii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.