Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL cu 'acoperiţi' în PSD! Un vicepreşedinte îi răspunde DUR lui Ponta

psd

După condamnarea lui Dragnea, Victor Ponta a afirmat că PSD trebuie să rămână unit şi ferit de toți ofițerii acoperiți sau descoperiți care vor să îl preia. În urma discuţiilor stârnite de această afirmaţie, fostul premier a revenit şi a precizat că nu se referea la Valeriu Zgonea, ci la un vicepreşedinte PSD, fost ministru.

Dintre cei 14 vicepreședinți ai PSD, șase au fost miniștri: Rovana Plumb, Ioan Vulpescu, Nicolae Bănicioiu, Mihai Tudose, Ecaterina Andronescu și Doina Pană.

Rovana Plumb, Nicolae Bănicioiu ies din discuţie, pentru că sunt consideraţi "oamenii lui Ponta", fiind susţinuţi de-a lungul timpului de fostul premier. Ecaterina Andronescu şi Doina Pană nu se încadrează la descrierea oferită de Ponta, nu numai pentru că este mai puţin probabil să fie ofiţeri acoperiţi, dar nici nu au ambiţii de preluare a puterii în partid.

Mai rămân Ionuț Vulpescu și Mihai Tudose. Dacă primul este considerat un posibil viitor lider al unei stângi moderne, cel de-al doilea este doctor la Academia SRI, conferenţiar universitar la aceeaşi instituţie. De altfel, şi sursele din PSD îl indică pe Mihai Tudose ca destinatar al acuzaţiilor formulate de Ponta.

Vezi şi: Victor Ponta detonează BOMBA în PSD: cine este ofițerul acoperit

Contactat de stiripesurse.ro, deputatul Mihai Tudose a negat că ar fi ofiţer acoperit şi a lansat un contraatac dur la Ponta.

"Nu sunt, n-am fost și nici nu voi fi ofiţer acoperit. Domnul Ponta a fost acuzat că ar fi ofițer acoperit al SIE. Eu nu sunt ofițer acoperit nicăieri. Cred că suntem într-un film ciudat. Adică cineva a dat cu o piatră în baltă și acum toată lumea se chinuie să o scoată (aluzie la vorba populară despre 'un nebun care aruncă o piatră în baltă şi 100 de înţelepţi nu pot să o scoată' - n.r.). Identificați dumneavostră personajele. Mai mult, chestiile astea „Știu eu de cineva dar spun”... Dom'le, dacă ştie de cineva, să spună. Dar să facă şi proba. Aşa, aruncă glumiţele astea şi acum toată lumea caută să vadă cine e. Vă imaginaţi o situaţie de asta în care un serviciu de informaţii al României, în jurul unui foc de tabără, i-a făcut destăinuiri? Tentaţia de a scrie ceva pe Facebook...", a declarat Tudose.

Întrebat dacă doreşte să preia şefia PSD, aşa cum se zvoneşte în partid, Tudose a răspuns: "Nu doresc să preiau şefia PSD, ca să o ştiţi şi pe asta. Nu am dorit-o niciodată şi nu o doresc nici acum."

Deputatul combate şi argumentul că ar fi ofiţer acoperit pentru că este doctor al Academiei SRI. "Pe logica asta, poate toţi cei care au trecut pe Academia Naţională de Apărare sunt ofiţeri acoperiţi la Serviciul de Contrainformaţii Militare, cei care au trecut pe la Academia de Poliţie sunt ofiţeri acoperiţi la Doi şi-un Sfert. Dumnezeule... Haideţi să fim serioşi", a mai declarat Mihai Tudose, vicepreşedinte PSD şi fost ministru al Economiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.