Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL după modificările la Legile Justiţiei. Judecătorii, SCRISOARE către premierul Mihai Tudose. Ce solicitări are UNJR

judecatori

Modificările aduse la Legile Justiţiei stârnesc un scandal monstru în lumea justiţiei. Uniunea Naţională a Judecătorilor din România şi Asociaţia Magistraţilor din România i-au trimis premierului Mihai Tudose o scrisoare cu solicitări de ultim moment. Mai exact, magistraţii îi cer prim-ministrului să dispună Ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, "să publice de îndată pe site-ul ministerului proiectul de modificare a legilor justiţiei, pentru ca acesta să poată fi dezbătut public".

"Modificarea legilor justiţiei este necesară şi reprezintă un moment crucial pentru societatea românească", au spus judecătorii în scrisoare.

"Postarea proiectului pe site-ul ministerului şi punerea lui în dezbatere publică este necesară în condiţiile în care o bună parte din modificările prezentate de ministrul justiţiei sunt pentru prima dată aduse la cunoştiinţă publică, astfel încât nici într-un caz nu se poate susţine că etapa dezbaterii publice ar fi fost depăşită.

Ar fi extrem de periculos ca ministrul justiţiei să repete nefericita practică a adoptării hotărârii de guvern privind arhiva SIPA şi să aprecieze că acest proiect a fost deja dezbătut, deşi noile modificări pe care spune că le-a adus sunt extrem de importante, cu implicaţii ce merită şi trebuie analizate serios, din cât mai multe perspective.", se arată în document.

Citeşte şi: Comisia Europeană, EVALUARE la Aeroportul Henri Coand. La ce rezultat au ajuns oficialii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.