Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCANDAL în interiorul administraţiei republicane de la Washington. Trump, în conflict cu un ministru

Breitbart
trump si Jeff Sessions

Ministrul american al justiţiei Jeff Sessions a declarat joi că intenţionează să rămână în funcţie în pofida declaraţiilor preşedintelui Donald Trump, care a criticat modul în care acesta a gestionat dosarul privind implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Am onoarea să servesc ca ministru al justiţiei. Este o onoare care depăşeşte tot ceea ce mi-aş fi putut vreodată imagina", a declarat el într-o conferinţă de presă. "Am de gând să continui atât timp cât este necesar", a adăugat Sessions.

Vezi şi: SONDAJ devastator pentru Trump: Câți americani regretă că l-au votat

Vezi şi: SUA: Comitetul pentru afaceri juridice al Senatului aprobă desemnarea lui Christopher Wray ca director al FBI

Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri, într-un interviu pentru ziarul The New York Times, că nu l-ar fi numit niciodată pe Jeff Sessions în funcţia de ministru al justiţiei, dacă ar fi ştiut că acesta se va sustrage din ancheta FBI privind implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016 din SUA. 

"Sessions nu ar fi trebuit să se sustragă şi dacă intenţiona să o facă ar fi trebuit să-mi spună înainte de a prelua funcţia şi aş fi ales pe altcineva", a afirmat Donald Trump, potrivit publicaţiei citate. 

Jeff Sessions s-a recuzat în martie din ancheta FBI privind presupusa influenţă rusă în alegerile prezidenţiale americane din 2016. El a luat această decizie după ce a recunoscut că s-a întâlnit de două ori cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak, anul trecut. 

Potrivit unor informaţii apărute în presă luna trecută, Sessions, fost senator american şi susţinător al lui Trump în campanie, intenţiona să demisioneze din cauza tensiunilor cu acesta privind retragerea sa din ancheta FBI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.