Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal URIAȘ: Dragnea, reacție DURĂ după ce Guvernul a atacat la CCR majorarea salariilor

liviu dragnea

Președintele PSD Liviu Dragnea a reacționat după ce premierul a anunțat că Executivul va contesta majorarea salariilor la Curtea Constituțională, susținând că „Dacian Cioloș minte”. Liviu Dragnea a spus că nu are ce să-și reproșeze și că tehnocrații au bani pentru salariile bugetarilor.

„Ei vorbesc numai despre impactul brut.  Când vorbim despre un impact brut de  4,8 miliarde de lei, costurile efective ale bugetului de stat sunt mult mai mici, pentru că se opresc impozitele pe venit și contribuțiile sociale. Impactul net este 1,6-1,8  mld. de lei. Asta este prima informație. A doua informație, că spunea domnul prim ministru că această mărire trebuie să fie suportată și pe anul viitor. În afară de sumele pe care ei nu sunt în stare să le cheltuie în acest an, Comisia de prognoză a stabilit pentru anul viitor o creștere economică, care se transferă în venituri la bugetul general consolidat de 13,94 mld. de lei. Asta înseamnă că acest impact de 1,6-1,8 mld de lei este super sustenabil și super acoperit.

Un CONTROVERSAT milionar a fost CONDAMNAT definitiv la închisoare

În ceea ce privește sumele rămase necheltuite, ei s-au angajat prin legea bugetului de stat să aibă cheltuieli în acest an de 255 de mld de lei și au cheltuit în 9 luni doar 169 de mld de lei. Mai au rămase necheltuite 86 de mld. de lei. Deci anul acesta este suportabil. Anul viitor, v-am prezentat mai devreme”, a declarat președintele PSD, într-o intervenție telefonică, la Antena3.

De partea cealaltă, Dacian Cioloş a declarat că o abordare populistă şi electorală a politicii salariale riscă să pună în pericol adoptarea de către viitorul Guvern şi Parlament a unei legi a salarizării unitare. 

„Practic, o abordare populistă, electorală a politicii salariale, fără o analiză în spate şi fără o dezbatere publică pe acest subiect, riscă din nou, aşa cum s-a mai întâmplat, să pună în pericol pentru Guvernul şi Parlamentul care vin, oricare ar fi, să adopte şi să aplice o politică a salarizării unitare, care să pună pe baze sănătoase întreg sistemul de salarizare”, a spus Cioloş, referitor la legea de modificare a OUG 20 de către Parlament prin care s-au votat majorări salariale în Educaţie şi Sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.