Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul 'Panama Papers' provoacă demisia unui premier important din Asia

BBC
panama papers

Curtea Supremă din Pakistan a dispus vineri destituirea premierului Nawaz Sharif ca urmare a acuzaţiilor de corupţie apărute contra sa în contextul scandalului 'Panama Papers', transmite DPA. În urma deciziei Curţii Supreme, Nawaz Sharif a demisionat, potrivit purtătorului său de cuvânt, transmite agerpres.

Curtea le-a ordonat autorităţilor să formuleze plângeri penale contra lui Nawaz Sharif, celor doi fii, fiicei şi ginerelui său, precum şi unui membru al partidului său.

Citeşte şi: Obamacare RĂMÂNE în picioare. Trump a fost TRĂDAT de cel mai cunoscut republican

Procesul ar urma să dureze cel mult şase luni.

De asemenea, Curtea Supremă pakistaneză i-a solicitat Comisiei Electorale Centrale să-i retragă calitatea de parlamentar lui Sharif, care nu va mai avea posibilitatea de a deveni membru al legislativului de la Islamabad, ceea ce va implica pierderea funcţiei de prim-ministru al Pakistanului.

O anchetă realizată de către circa o sută de publicaţii din întreaga lume în legătură cu 11,5 milioane de documente a dus la dezvăluirea, în aprilie 2016, a unor conturi în paradisuri fiscale aparţinând unui număr de 140 de responsabili politici sau personalităţi.

Documentele, regrupate sub denumirea de 'Panama Papers', au provenit de la casa de avocatură Mossack Fonseca, cu sediul în Panama.

Potrivit Consorţiului Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţii (ICIJ), ce a reunit pentru această activitate 370 de jurnalişti din peste 70 de ţări, mai mult de 214.000 de entităţi offshore au fost implicate în operaţiuni financiare în peste 200 de ţări şi teritorii din întreaga lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.