Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se anunţă proteste masive anti-Trump cu ocazia inaugurării. Înregistrare scursă în presă/ AUDIO

donald trump suparat

Un grup anti-Trump pregăteşte acţiuni masive de perturbare a ceremoniei de inaugurare a noii administraţii americane. Se pregătesc blocade la punctere de verificare şi o "petrecere dansantă" în faţa casei vicepreşedintelui Mike Pence, potrivit liderilor grupului, informează Fox News.

Organizaţia ¤DisruptJ20 a anunţat deja, într-o conferinţă de presă, planurile pentru ceremonie şi pentru zilele care preced evenimentul. Fox News a obţinut şi o înregistrare audio de la o întâlnire #Disrupt20 din Washington. Înregistrarea, realizată de Trevor Loudon de la Capital Research Center, conţine discursul unei femei care prezintă planurile de a face "tot ce ne stă în putinţă pentru a încerca să-i împiedicăm pe oameni să participe la inaugurare".

Planul începe cu o acţiune descrisă ca o "petrecere dansantă" în faţa casei lui Mike Pence, pe 18 ianuarie, cu doar câteva zile înainte ca vicepreşedintele să se mute în reşedinţa oficială. Pe 19 ianuarie este vizat grupul pro-Trump "DeploraBall", care organizează o petrecere. "O să le distrugem petrecere", spune femeie din înregistrarea audio.

În dimineaţa zilei de 20 ianuarie, ziua inaugurării, membrii grupului intenţionează să blocheze punctele de acces la ceremonie şi drumurile şi mijloacere de transport din oraş. La ora 10.00, grupul plănuieşte un marş neutorizat "anti-capitalist, anti-fascist", cu plecare din Piaţa Logan.

Purtătorul de cuvânt al grupului #DisruptJ20 a recunoscut pentru Fox News autenticitatea înregistrării şi planurile descrise.

Un alt grup, ANSWER Coalition, plănuieşte de asemenea proteste în ziua inaugurării, prin marşuri şi adunări publice în mai multe zone din Washington DC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.