Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se confirmă OFICIAL: Primii deținuți eliberați în baza noii legi a recursului compensatoriu

puscarie amnistie gratiere

Joi, 19 octombrie, a intrat în vigoare legea recursului compensatoriu, care va duce la eliberarea unor deţinuţi ce beneficiază de reduceri de pedeapsă pentru condiţiile necorespunzătoare din penitenciare. Conform Legii 169/2017 privind recursul compensatoriu, toţi deţinuţii care au stat în condiţii necorespunzătoare în penitenciar vor beneficia de o reducere cu 6 zile din pedeapsă, pentru fiecare lună petrecută după gratii.

Pe baza informațiile din Ministerul Justiției și a calculelor STIRIPESURSE.RO, vor fi eliberați sute de deținuți într-o singură zi, iar alte câteva sute vor putea fi eliberați condiționat ulterior. Primele confirmări oficiale vin de la Penitenciarele din Iași și Turcea, de unde vor fi eliberați 75 de deținuți.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Iași, Gabriela Topoliceanu, a declarat pentru Radio Iași, că 39 de deţinuţi vor fi eliberaţi la termen şi nu condiţionat, în baza noii legi. Ulterior, vor fi analizate şi alte dosare, iar toate persoanele private de libertate, care au fost închise în spaţii necorespunzătoare, indiferent de pedeapsă şi regimul de detenţie, vor fi eliberate.

La rândul său, subcomisarul Ionuţ Rotaru, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Tulcea, a declarat pentru Adevărul că „în acest moment sunt identificate 36 de persoane care vor beneficia de intrarea în vigoare a acestei legi”, dintre cele 912 persoane închise în penitenciar. Aceştia urmează să fie eliberaţi. Totodată, şi alţi deţinuţi vor beneficia de pe urma acestei legi, astfel încât ei vor intra mai repede în atenţia comisiei de liberare condiţionată.

Astfel de inventarieri au fost făcute în toate penitenciarele. Astfel, dacă din nouă penitenciare vor fi eliberate 75 de persoane, numărul final va ajunge la câteva sute, așa cum scria STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.