Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sebastian Ghiță se implică în căutarea planorului dispărut

sebastian ghita

Sebastian Ghiță se implică în căutarea planorului dispărut! Deputatul, prin grupul Teamnet, a pus la dispoziția autorităților în mod voluntar, începând cu data de 11 august, avionul fără pilot Hirrus, bazat pe tehnologia UAV (Unmanned Aerial Vehicles), pentru misiunea de căutare a planorului declarat dispărut în data de 6 august 2015.

Citește și: Un fost lider PDL a dat în judecată Antena 1 și pe fosta soție

Sistemul Hirrus a început activitatea de monitorizare pe 12 august, cu implicarea unei echipe de specialiști din cadrul companiei. Avionul fără pilot a acoperit în cursul zilei de ieri o suprafață de 33 de kilometri pătrați din zona vârfului Țigăi, județul Brașov, și a colectat din aer 4.136 de fotografii de mare precizie în vederea realizării unei hărți a suprafeței monitorizate. În scurt timp, imaginile au fost preluate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru a fi analizate.

Citește și: Fiscul îi ia o parte din avere lui Gigi Becali: Din cauza asta am făcut pușcărie

Pe parcursul zilei de 13 august, echipa va continua monitorizarea unor suprafețe extinse cu ajutorul sistemului Hirrus, în zona Lacului Tărlung, Brașov.

Avionul fără pilot Hirrus are o autonomie de aproximativ trei ore şi poate atinge viteze de peste 110 kilometri pe oră la altitudini de peste 2.500 de metri. Rezultat al unui proiect de investiţii şi cercetare pe o perioadă de doi ani, Hirrus integrează tehnologii avansate cu aplicabilitate în situații de urgență, precum și în dezvoltare urbană, sistemul de ordine publică și în agricultură.

Citește și: Analiză Bloomberg: Criza din China, mană cerească pentru România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.