Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secundul lui Frunzăverde, condamnat la ani grei de puşcărie

ghiorghioni pressalert.ro

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare, pentru trafic de influenţă în formă continuată, sentinţa fiind pronunţată joi, la Curtea de Apel Timişoara, informează Agerpres.

Curtea de Apel Timişoara a admis apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara şi de inculpatul Ghiorghioni Ionesie, împotriva sentinţei penale pronunţată de Tribunalul Caraş-Severin. 

Mai exact, admite cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de fostul vicepreşedinte al CJ şi schimbă încadrarea juridică din cea reţinută în sentinţă, într-o singură infracţiune, de trafic de influenţă în formă continuată. De asemenea, condamnă inculpatul la pedeapsa principală de patru ani şi şase luni închisoare, iar ca pedeapsă complementară, interzicerea exercitării anumitor drepturi pe o perioada de cinci ani, după executarea pedepsei principale. În plus, instanţa dispune restituirea către denunţător a sumelor de 180 Euro şi 5 276 lei, iar inculpatul este obligat să plătească statului suma de 9 500 lei cu titlu de confiscare specială. 

Totodată, menţine sechestrul asigurator instituit asupra bunurilor inculpatului printr-o Ordonanţă a DNA - Serviciul Teritorial Timişoara, din luna mai a anului trecut, până la concurenţa sumei de 9 500 lei. 

Sentinţa este definitivă şi a fost pronunţată joi, de către Curtea de Apel Timişoara.

***

În luna noiembrie 2015, Tribunalul Caraș-Severin hotărâse condamnarea la șapte ani și patru luni de închisoare cu condamnare a lui Ghiorghioni Ionisie și la un an și patru luni cu suspendare și supraveghere, cu un termen de încercare de trei ani, a nepotului acestuia. Sentința nu a fost definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Timișoara.

În rechizitoriu se arată că "în perioada 2013 — mai 2015, Ghiorghioni Ionesie, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, a pretins și primit de la un om de afaceri (martor denunțător) sumele de 230.000 lei și 8.400 euro, reprezentând un procentaj de 10 % din valoarea unor contracte de utilitate publică (întreținere a drumurilor) încheiate de societatea comercială administrată de către denunțător cu instituția publică respectivă.

În schimbul sumelor menționate, firma respectivă a fost favorizată de către inculpatul Ghiorghioni Ionesie, prin atribuirea contractelor, prin efectuarea cu prioritate a plăților de către Direcția de Administrare a Patrimoniului Public și Privat — unitate din structura Consiliului Județean Caraș-Severin și prin acceptarea și semnarea devizelor de lucrări de către funcționarii din cadrul aceleiași instituții".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.