Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul american dă o nouă LOVITURĂ Rusiei: Ce decizie s-a luat la Washington

putin trump

Senatul SUA a votat miercuri noi sancţiuni împotriva Rusiei conduse de Vladimir Putin, pentru presupusa ingerinţă a acestei ţări în campania electorală prezidenţială americană în 2016, acest proiect de sancţiuni fiind destinat să-l împiedice pe preşedintele Donald Trump să relaxeze unilateral presiunea asupra Moscovei, informează AFP şi Reuters.

Senatorii au adoptat măsura cu majoritate zdrobitoare de voturi, 97 favorabile şi 2 împotrivă, scrie agerpres.ro.

Citește și: Minte de guvernanți: N-au internet, iar unii nu au nici energie electrică, dar statul îi OBLIGĂ să aibă POS-uri la magazine

Textul, adoptat sub forma unui amendament care mai trebuie adoptat definitiv de Senat, iar apoi de Camera Reprezentanţilor, va face obligatorie aprobarea de către Congres a unei eventuale suspendări sau relaxări a sancţiunilor existente de către preşedintele american.

Respectivul proiect de lege conţine sancţiuni impuse prin ordin executiv de către Barack Obama, în special împotriva industriei energetice ruse.

Citește și: Încă un VIOL ZGUDUIE România: O minoră a fost BATJOCORITĂ de doi tineri, care au răpit-o, sechestrat-o și abuzat-o SEXUAL

De asemenea, textul aplică noi sancţiuni persoanelor cu cetăţenie rusă "corupte", "implicate în încălcări grave ale drepturilor omului", care furnizează arme regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad sau implicate în atacuri informatice.

Intervenţiile în Ucraina şi criza siriană sunt alte motive ale sancţiunilor, care se adaugă campaniei de piratare şi dezinformare patronată - conform Washingtonului - de Rusia în 2016.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Unui vierme care a stat pe Stația Spațială Internațională i-au crescut două capete

Sancţiunile au fost adăugate unui proiect de lege aflat în dezbatere şi care mai mult ca sigur că va fi adoptat, vizând înăsprirea sancţiunilor împotriva Iranului din cauza "sprijinului acordat acţiunilor teroriste internaţionale".

"De prea mult timp, mesajul trimis lui Vladimir Putin a fost că Rusia poate să-şi invadeze vecinii, să ameninţe aliaţi ai americanilor, să-şi intensifice atacurile cibernetice şi să se amestece în alegeri străine cu foarte puţine repercusiuni", a declarat senatorul John McCain. "Atât timp cât Rusia nu va plăti preţul acţiunilor sale, aceste activităţi de destabilizare vor continua".

Citește și: Dan Capatos a făcut DEZVĂLUIRI ȘOCANTE despre Denisa Manelista: Niciun spital nu o primește, e fără scăpare

În zilele următoare mai multe proceduri de votare urmează să aibă loc în Senat pentru a aproba acest proiect de lege şi pentru a-l trimite spre examinare Camerei Reprezentanţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.