Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete belgiene au încercat să-l recruteze pe liderul jihadiştilor

The Independent
Fouad Belkacem

Fostul lider al organizaţiei Sharia4Belgium, Fouad Belkacem, a revenit asupra procedurii de retragere a cetăţeniei lansate împotriva lui, scrie marţi publicaţia belgiană Le Soir, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Alertă în Statele Unite: Mii de oameni au rămas blocaţi în aeroporturi

Fouad Belkacem a declarat într-un interviu acordat săptămânalului flamand Humo că serviciile de securitate ale statului i-au cerut să devină informator. Potrivit lui, procedura de retragere a cetăţeniei împotriva sa a fost lansată la câteva săptămâni după refuzul său. Afirmaţiile sale nu au fost confirmate de nicio autoritate.

"După transferul meu la închisoarea din Hasselt, am primit mai multe vizite ale Siguranţei statului. Ei mi-au cerut în trei sau patru rânduri să devină informator. Dacă acceptam, aceasta mi-ar fi adus o aprobare de ieşire, un venit lunar şi, la termen, o eliberare anticipată", a explicat el.

Procedura de retragere a cetăţeniei este "un act nedrept", potrivit lui, care "nu are nicio şansă" de a-şi atinge scopul. "Sunt născut la Rumst, întreaga mea familie trăieşte la Boom, bunicii mei au venit să se instaleze în Belgia în 1970. Eu nu cunosc Marocul decât ca urmare a câtorva săptămâni de vacanţă pe care le-am petrecut acolo", a justificat el. "Fac parte din Belgia şi Belgia face din mine", susţine acesta.

Conform deciziei instanţei, Fouad Belkacem este responsabil de radicalizarea tinerilor şi pregătirea lor fizică şi psihică pentru lupta armată salafistă. El a fost condamnat la 12 ani de închisoare în urma unui proces în februarie 2015, în care au mai fost judecate 46 de persoane acuzate de apartenenţă la organizaţia Sharia4Belgium, considerată responsabilă pentru recrutarea de tineri pentru a fi trimişi să lupte alături de jihadişti în Siria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.