Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Shhaidheh i-a felicitat pe primarii din Caraş pentru că au reuşit să depună proiecte pe PNDL

inquamphotos.com / Octav Ganea
sevil shhaideh

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh a declarat vineri, la Reşiţa, că îi felicită pe primarii mai multor localităţi din Caraş-Severin care au reuşit să depună în timp util la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene proiecte pe PNDL, care prevăd în cea mai mare parte domeniul infrastructurii. 'Am avut o prezentare foarte interesantă din partea Consiliului Judeţean Caraş-Severin, în ceea ce priveşte priorităţile de dezvoltare ale judeţului şi ne referim aici, în special, la infrastructura rutieră, la asigurarea finanţării pentru drumurile judeţene. Mare parte din primarii prezenţi la întâlnire, de la primarul municipiului Reşiţa, până la cei de comune şi-au prezentat priorităţile şi i-am felicitat pentru faptul că au reuşit să-şi depună proiectele în termen, la Ministerul Dezvoltării, prezentând ca priorităţi apa, canalizarea, şcolile, grădiniţele. Primarul de Reşiţa, de exemplu, a reuşit să depună un proiect a unei grădiniţe abandonate, la care lucrările de construcţie au început de acum zece ani', a subliniat Sevil Shhaideh, conform Agerpres.

În principiu, spune viceprim-ministrul, priorităţile primarilor sunt identice şi a promis că va analiza toate propunerile venite de la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale, astfel încât, în cel mult 30 de zile, ministerul să vină şi cu propunerile concrete de finanţare. Sevil Shhaideh s-a aflat vineri, la Reşiţa, împreună cu premierul României, vizită ce face parte dintr-un tur programat în toate judeţele ţării, în vederea identificării tuturor problemelor pe care autorităţile locale le au în dezvoltarea infrastructurii locale sau în alte domenii şi pentru a prezenta priorităţile Ministerului Dezvoltării.

Vicepremierul a precizat că numărul total de cereri de finanţare pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) depăşeşte, în prezent, numărul de 8.000, cifra finală urmând să fie stabilit după operarea tuturor înregistrărilor, termenul final de depunere fiind vineri, 17 martie. 'Am prelungit programul la Ministerul Dezvoltării, astfel încât să putem prelua toate cererile de finanţare pe PNDL, inclusiv pe cele aduse astăzi, în ultima zi de depunere. Urmează încadrarea pe categorii de proiecte finanţate, evaluarea documentaţiei depuse şi solicitarea de clarificări, acolo unde este cazul, pentru a începe etapa de analiză şi prioritizare, conform prevederilor din legislaţia aplicabilă programului', a declarat viceprim-ministrul Sevil Shhaideh.

Şi cu această ocazie, viceprim-ministrul Shhaideh s-a referit la faptul că Programul de guvernare are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din ţară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice (10S), în domeniile: sănătate, educaţie, apă - canalizare, energia termică şi electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire şi sport. Sursele de finanţare pentru aceste categorii de investiţii sunt asigurate prin programele europene şi prin PNDL. Ministrul dezvoltării a mai precizat că, începând cu 1 ianuarie 2018, se va revizui modul de finanţare a autorităţilor locale, astfel încât cotele defalcate din impozitul pe venit destinate bugetelor locale va creşte de la 71,5% la 100%, considerându-se normal ca aceia care plătesc să beneficieze de aceste fonduri care nu vor mai fi virate la bugetul de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.