Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Simona Halep nu e singură la Wimbledon: Alte două românce au trecut de primul tur

Ana Bogdan 4

Victoria Simonei Halep din turul inaugural de la Wimbledon a fost dublată de alte două succese românești de senzaţie. Ana Bogdan a dat lovitura şi a reuşit o victorie de senzaţie în primul tur al turneului britanic. Irina Begu e și ea acolo.

Citeşte şi: Galop de sănătate pentru Simona Halep: Victorie mare pentru româncă la Wimbledon

Ana Bogdan a învins-o pe chinezoaica Ying-Ying Duan cu 6-4, 6-2. Ana Bogdan, intrată în premieră direct pe tabloul principal al unui turneu de Mare Șlem, și-a egalat cea mai bună performanță la un Grand Slam, realizată anul trecut, la US Open. Ana Bogdan (24 ani, 115 WTA) a învins-o pe Duan (care a împlinit 28 de ani chiar luni, 62 WTA) în doar 67 de minute. Săptămâna trecută, Simona Halep o învingea pe Duan în turul al doilea la Eastbourne cu 3-6, 6-3, 6-2.

Românca și-a asigurat un cec de 57.000 de lire sterline și 70 de puncte WTA, iar în turul secund va avea o adversară valoroasă, Caroline Garcia (Franța), cap de serie numărul 21, care a dispus cu 6-1, 6-1 de Jana Cepelova (Slovacia).

O altă româncă, Irina Begu s-a calificat şi ea în turul secund după 6-4, 6-3 cu Naomi Brody. În schimb, Marius Copil a pierdut a fost eliminat luni în primul tur al turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, înclinându-se în patru seturi în fața germanului Peter Gojowczyk, 7-6 (5), 2-6, 6-3, 6-1.

Begu (26 ani, 64 WTA) a avut nevoie de o oră și 14 minute pentru a încheia conturile cu Broady (27 ani, 109 WTA). Irina a dominat jocul, având procentaj superior la punctele cu al doilea serviciu (63% față de 29%, și 71%-71% la primul). Românca și-a asigurat un cec de 57.000 de lire sterline și 70 de puncte WTA, iar următoarea adversară va fi germanca Sabine Lisicki sau croata Ana Konjuh, cap de serie numărul 27, conform Agerpres.

Marius Copil, 26 de ani, numărul 85 mondial, intrase pentru prima oară în cariera sa direct pe tabloul principal de simplu al unui turneu de Mare Șlem. El a fost învins, în două ore și 20 de minute, de un adversar venit din calificări, care are 27 ani și este locul 140 ATP. Copil și Gojowczyk se mai înfruntaseră de două ori până acum, germanul câștigând în 2013, în primul tur la Bergamo, cu 6-3, 6-3, în timp ce Marius s-a impus anul acesta în ultimul tur al calificărilor la Roland Garros, cu 6-4, 6-7 (5), 7-6 (7).

Copil a obținut 35.000 de lire sterline 10 puncte ATP. Gojowczyk va juca în turul următor cu spaniolul Roberto Bautista Agut, cap de serie numărul 18, care a trecut luni de austriacul Andreas Haider-Maurer, 6-3, 6-1, 6-2.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.