Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria: Ofensivă guvernamentală la Alep

Siria Alep

Armata siriană a anunţat joi seara începerea unei ofensive asupra părţii din oraşul Alep controlate de rebeli, transmite AFP. 

"Comandamentul operaţiunilor militare anunţă declanşarea operaţiunilor în cartierele de est ale oraşului şi face apel la locuitori să se îndepărteze de poziţiile grupărilor teroriste", afirmă comunicatul citat de agenţia de presă, care notează că regimul de la Damasc foloseşte apelativul "grupări teroriste" pentru a se referi la rebeli, (nu la jihadiştii din gruparea Stat Islamic - n. red.) 

Alep, al doilea oraş ca mărime din Siria şi fosta capitală economică a ţării, este împărţit din 2012 în sectorul de vest, controlat de forţele guvernamentale, şi cel de est, aflat în mâinile rebelilor. Armata a anunţat că nu va opri civilii care încearcă să treacă linia de demarcaţie pe la punctele de control. 

Ofensiva terestră va beneficia de sprijinul aviaţiei ruse, a declarat agenţiei France Presse directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, Rami Abdel Rahman. Potrivit acestuia, obiectivul armatei siriene este de a ocupa treptat sectorul de est al Alepului şi de a evacua populaţia. 

Anunţul ofensivei a avut loc în timp ce liderii mai multor ţări şi organizaţii internaţionale implicate în conflictul din Siria s-au reunit la New York în încercarea de a relansa procesul diplomatic, pentru a încheia războiul început în 2011, observă AFP, care reaminteşte consecinţele umane ale conflictului: 300.000 de morţi şi jumătate din populaţia ţării refugiată în interiorul frontierelor şi în străinătate. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.