Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INSCOP: Pe cine vor românii pe postul de selecționer la Euro 2016

suporteri nationala romania

Mircea Lucescu, Anghel Iordanescu si Gheorghe Hagi se afla în topul preferintelor românilor pentru ocuparea postului de selectioner la Campionatul European de anul viitor, reiese dintr-un sondaj realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului 'Adevarul', în perioada 23 octombrie - 1 noiembrie.

Potrivit sondajului, în ceea ce priveste antrenorul echipei nationale de fotbal a României la Campionatul European de anul viitor, 18,1% dintre respondenti considera ca acesta ar trebui sa fie Mircea Lucescu, 17% apreciaza ca acest post ar trebui sa fie ocupat de Anghel Iordanescu, iar 15,7% îl considera pe Gheorghe Hagi drept cea mai buna varianta de selectioner. Urmeaza, în ordine, Dan Petrescu (cu 5,1%), Cosmin Olaroiu (cu 3,7%) si Victor Piturca (cu 3,1%). Varianta unui antrenor strain este considerata drept cea mai potrivita de 2,5% dintre cei chestionati, în timp ce 0,5% au indicat un alt antrenor român decât cei de mai sus. Procentul non-raspunsurilor a fost de 34,2%.

Totodata, peste 57% dintre români declara ca nu au urmarit campania de calificare a echipei nationale de fotbal la Campionatul European, în timp ce peste 38% dintre cei chestionati afirma ca au vazut meciurile selectionatei.

De asemenea, 64,1% dintre români spun ca au auzit despre calificarea echipei nationale a României la Campionatul European de fotbal, în timp ce 30,9% sustin ca nu au auzit despre aceasta.

În ceea ce priveste meritul calificarii, 45,3% dintre români cred ca acesta revine jucatorilor, iar 20,9% îl atribuie noii echipe de antrenori ai nationalei care l-a înlocuit pe Victor Piturca. Procentul non-raspunsurilor la aceasta întrebare este de 33,8%.

20,9% dintre români considera ca Nationala nu va trece de faza grupelor, 20% apreciaza ca aceasta va trece, 9% considera ca reprezentativa de fotbal a tarii noastre va ajunge în sferturile de finala ale Campionatului European, 5,4% spun ca echipa României va ajunge în semifinale, în timp ce 4,2% considera ca aceasta va juca în finala. 40,5% dintre cei chestionati nu au stiut sau nu au raspuns la aceasta întrebare.

Barometrul 'INSCOP - Adevarul despre România' a fost realizat pe un esantion de 1.098 persoane. Eroarea maxima admisa a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondentilor.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.