Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondajul care REVOLTĂ România: Ce credem despre SRI și DNA

sri dna

SRI şi DNA au încălcat uneori drepturile şi libertăţile cetăţenilor în acţiunile lor sunt de părere 51% dintre persoanele chestionate în cadrul unui sondaj al AB Research comandat de Institutul de Studii Liberale (e un institut al ALDE, partid condus de Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin), în timp ce 27% dintre cei intervievaţi spun că aceste drepturi şi libertăţi "nu, niciodată" nu au fost încălcare de SRI şi DNA.

Citește și: Sfat de la Bruxelles: Victor Ponta să plece, iar Klaus Iohannis să numească alt premier de la PSD

La întrebarea "Credeţi că în unele cazuri SRI şi DNA au încălcat drepturiile şi libertăţile cetăţenilor în acţiunile lor, răspunsurile au fost : 51% "uneori da", 27% "nu niciodată", 23% "nu ştiu /nu răspund".

Cei intervievaţi cred că dintre problemele cu care se confruntă România în prezent, cele mai importante sunt (prima opţiune exprimată): veniturile scăzute (23%), corupţia (21%), locurile de muncă/şomajul (16%), sănătatea (6%), educaţia (4%), criza refugiaţilor (4%), infrastructura (3%), alte probleme (15%). "Nu ştiu/nu răspund" 8% dintre repondenţi.

Citește și: EXPLOZIV Pe cine a denunțat Dorin Cocoș la DNA

În ceea ce priveşte criza refugiaţilor, 61% nu sunt de acord ca România să primească în jur de 5000 de refugiaţi din Siria şi Orientul Mijlociu, 31% sunt de acord cu această acţiune şi 8% "nu ştiu, nu răspund".

În general, peste jumătate dintre cei intervievaţi (54%) cred că România merge într-o direcţie greşită, 30% "într-o direcţie bună", 14% "în nicio direcţie/în ambele/ stagnează" şi 2% au răspuns "nu ştiu/refuz".

Citește și: Detalii noi din scandalul în care este implicat Andrei Zaharescu: Ce riscă fostul prezentator

Ca metodologie, sondajul AB Research a fost realizat telefonic, pe un eşantion de 1005 persoane selectate reprezentativ la nivel naţional, din mediul urban şi rural, în perioada 26-30 septembrie. Marja de eroare a sondajului este de plus/minus 3% pentru un interval de încredere de 95%.

Sondajul a fost realizat la comanda Institutului de Studii Liberale.

Citește și: Sfat de la Bruxelles: Victor Ponta să plece, iar Klaus Iohannis să numească alt premier de la PSD

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.