Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu, mesaj de forță pentru șeful ANAF: Va urmări personal activitatea instituției

inquamphotos.com / Octav Ganea
sorin grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a cerut Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) să continue aplicarea măsurilor necesare pentru îmbunătăţirea gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat. 

"Premierul a cerut ANAF să continue aplicarea celor 14 măsuri care au scopul să îmbunătăţească gradul de colectare a veniturilor la bugetul de stat şi a subliniat că va continua să urmărească personal activitatea ANAF", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Cine sunt NOII proprietari ai casei pierdute de Iohannis: Ce a decis Curtea de Apel Alba


Conform sursei citate, şeful Executivului a analizat împreună cu ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, şi cu preşedintele ANAF, Bogdan Stan, creşterea gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat prin măsuri de combatere a evaziunii fiscale şi de îmbunătăţire a conformării la plată a contribuabililor. Întâlnirea celor trei oficiali a avut loc miercuri dimineaţă, la Palatul Victoria, potrivit programului şefului Executivului.

Tăriceanu lămurește povestea impozitului pe gospodărie: 'Nu are legătură cu cota de impozitare'


Pe 13 aprilie, preşedintele ANAF, Bogdan Stan, a anunţat că cele 14 măsuri asumate pentru îmbunătăţirea gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat au fost implementate. "În urma discuţiilor din 3 martie, pe care le-am avut cu domnul prim-ministru, ne-am asumat un set de 14 măsuri pentru implementare, termenul lor fiind 15 aprilie. (...) Toate cele 14 măsuri sunt implementate astăzi. Unele dintre ele, care necesitau emiterea unor ordine de preşedinte ANAF, sunt pe circuitul de avizare către Ministerul de Finanţe, iar cel privind spaţiul privat virtual este spre avizare către Ministerul Comunicaţiilor", spunea Bogdan Stan. 

Pe de altă parte, Ministerul Finanţelor Publice a anunţat marţi că execuţia bugetului general consolidat pe primele trei luni ale anului 2017 s-a încheiat cu un excedent de 1,52 miliarde lei, reprezentând 0,19% din PIB. Comparativ, în trimestrul I din 2016, bugetul general consolidat a înregistrat un excedent de 3 miliarde lei, respectiv 0,4% din PIB, potrivit datelor MFP, date publicităţii anul trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.