Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu RECUNOAȘTE: De ce nu a cerut Tudorel Toader REVOCAREA lui Kovesi

Inquam Photos / Octav Ganea
kovesi dna

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, că nu este oportună, în acest moment, declanşarea procedurii de revocare a procurorului general şi a procurorului şef al DNA. 

Premierul Sorin Grindeanu a explicat, la România TV, de ce ministrul a luat această decizie: totul s-ar fi încheiat la președintele Klaus Iohannis, care ar fi refuzat.

”Nu ține de premier și de ministrul Justiției demiterea procurorului șef DNA și a procurorului general. Totul e la președinte. Tudorel Toader ar fi putut doar să declanșeze procedurile. Atât. Ministrul a făcut o evaluare argumentată. Faptul că cineva își permite să facă o evaluare și să o continue e un lucru nou. Dacă în urmă cu un an sau doi își permitea să facă asta...Din păcate, lucrurile au luat-o pe un făgaș anormal. O instituție nu e legată de o persoană. DNA nu înseamnă Kovesi sau Negulescu.

Ministrul trebuie să vină urgent cu legea răspunderii magistraților. În această sesiune parlamentară tot pachetul de legi pe kustiție trebuie să meargă la Parlament până la 1 iulie.

A amânat prezentarea raportului cu 48 de ore pentru că a fost la Bruxelles. L-am întrebat dacă a fost o discuție între ambasadorul Klemm și domnia sa pe această temă. M-a asigurat că nu. Ministrul mi-a prezentat raportul cu o oră sau două înainte să îl facă public. Lupta anticorupție trebuie depersonalizată.”, a spus premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.