Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ştirile FALSE, publicate în SUA, provoacă o undă de şoc emoţional în Europa

Difuzarea de căte site-ul ultraconservator american Breitbart a unor informaţii false despre noaptea de Anul Nou la Dortmund, unde o biserică ar fi fost incendiată de străini care strigau 'Allahu Akbar', a suscitat vineri o vie emoţie în Germania, notează AFP, conform agerpres.

'Periculos este că aceste mesaje se răspândesc incredibil de rapid şi că este dificil să fie retrase', a subliniat ministrul justiţiei al landului Hessa (vest), Eva Kühne-Hormann, la postul de televiziune n-tv.

Citeşte şi: În ciuda atacului terorist din Berlin, conservatorii lui Merkel cresc în sondaje

'Aceste informaţii false pot să se răspândească în aşa măsură, încât să nici nu mai facă obiectul unei dezminţiri', a adăugat ministrul, în timp ce mai multe publicaţii germane de prestigiu au denunţat informaţiile false colportate de site-ul american.

Breitbart, apropiat de extrema dreaptă şi care l-a susţinut activ pe Donald Trump în campanie, a difuzat marţi un articol ce conţinea informaţii false sau exagerate despre incidente produse la Dortmund în noaptea de Revelion.

Poliţia locală a fost ulterior nevoită să publice un comunicat în care să prezinte derularea exactă a faptelor, în timp ce pe reţelele sociale s-au dezlănţuit comentarii injurioase şi incitări la omor împotriva musulmanilor.

'Noaptea de Anul Nou la Dortmund a cunoscut o desfăşurare mai degrabă medie, chiar calmă', a indicat poliţia în comunicat, făcând referire la 'o adunare de 1.000 de persoane' în piaţa unei biserici din centrul oraşului, şi la 'o utilizare inadecvată a focurilor de artificii de Anul Nou'.

În schimb, Breitbart afirmă în titlu că 'O mulţime de 1.000 de bărbaţi atacă poliţia, dă foc celei mai vechi biserici din Germania în noaptea de Anul Nou'.

Site-ul deturnează astfel prin exagerare unele informaţii furnizate de cotidianul regional Ruhr Nachrichten, în plus inventând unele fapte.

Citeşte şi: Ambasadorul SUA la București, pe picior de plecare. Ultimul ORDIN al lui Trump este clar

În timp ce Ruhr Nachrichten scrie că un grup de sirieni a strigat 'Allahu Akbar', sărbătorind astfel încetarea focului în ţara lor, Breitbart dă asigurări că aceştia au agitat steaguri ale Al-Qaida.

Potrivit presei germane, Breitbart are în plan să se extindă în Germania şi în Franţa, ţări unde vor avea loc în acest an alegeri cu mize foarte importante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.