Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: 12 ani de închisoare pentru un influent om politic din statul New York

nymag.com
Sheldon Silver

Unul dintre cei mai influenţi oameni politici din statul New York, fostul preşedinte al Adunării Sheldon Silver, a fost condamnat marţi la 12 ani de închisoare pentru corupţie publică, după ce a obţinut nejustificat milioane de dolari, transmite AFP. 

Sheldon Silver, 72 de ani, preşedinte democrat al Adunării (camera inferioară) a statului din nord-estul SUA timp de 21 de ani (între 1994 şi 2015), a fost găsit vinovat, pe 30 noiembrie, de extorcare şi spălare de bani. 

El va trebui să restituie cele 5,3 milioane de dolari obţinute fraudulos şi să plătească o amendă de 1,75 milioane de dolari, a decis judecătorul federal Valerie Caproni, care în cursul citirii sentinţei a afirmat că Sheldon Silver este unul dintre cei mai corupţi aleşi din istoria statului New York. Ea a denunţat "răul incalculabil cauzat newyorkezilor". 

Sheldon Silver urmează să se predea ca deţinut pe 1 iulie. 

"Această condamnare severă este un sfârşit corect şi adaptat la lunga carieră de corupţie a lui Sheldon Silver", a declarat la rândul său procurorul federal de Manhattan, Preet Bharara. 

Sheldon Silver a fost găsit vinovat că a luat mită în valoare de patru milioane de dolari din partea a două cabinete de avocaţi, cărora le trimitea clienţi, şi că a spălat un alt milion de dolari. 

Fostul omul politic susţinea veniturile exterioare funcţie sale de "speaker" proveneau din activităţi limitate, în calitate de avocat, în domeniul medical. 

În cadrul funcţiei sale în Adunare, el a întreprins tot ce a fost posibil pentru a împiedica buna funcţionare a unei comisii anticorupţie publică, înfiinţată în 2013 şi între timp dizolvată. 

În pofida condamnării sale, el va primi pensie, faptul luat în calcul de jucător la stabilirea amenzii. 

Alţi doi aleşi locali, printre care Dean Skelos, fostul lider al majorităţii republicane din Senatul statului New York, au fost, de asemenea, găsiţi vinovaţi de corupţie. 

Pedeapsa lui Dean Skelos urmează să fie pronunţată pe 12 mai, mai scrie AFP.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.