Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Încă un republican se retrage din cursă, înfrânt umilitor de Trump

Donald Trump nebun

Ted Cruz s-a retras din competiția pentru a deveni candidatul Partidului Republican la președinția Statelor Unite. Retragerea vinde după ce acesta a fost înfrânt umilitor în alegerile primare din Indiana, unde nu a obținut nici un delegat. Cruz reprezenta dreapta religioasă, fiind susținut mai ales de alegătorii evanghelici.

https://www.youtube.com/watch?v=ygdzRyymNRU

Marele beneficiar al retragerii este omul de afaceri și vedeta media Donald Trump. Acesta candidează pe o platformă populistă. Deja, în discursul de aseară el a găsit cuvinte de consolare despre Cruz deși doar cu câteva ore înainte îi vorbise de rău tatăl.

https://www.youtube.com/watch?v=94I68AihzfY

Trump are nevoie să câștige doar 42% din delegații care se mai alocă pentru a-și asigura nominalizarea. Ceea ce nu ar trebui să fie prea greu, dat fiind că se află deja pe primul loc, la mare distanță de ultimul contracandidat rămas în cursă, John Kasich.

Kasich este reprezentant al aripii moderate a republicanilor. El a rămas, însă, în cursă mai ales din cauza "încăpățânării" de a nu se retrage, deși candidați mai bine plasați decât el au preferat să nu mai continue campania.

Speranța lui Kasich era ca Trump să nu fie ales candidat din primul vot exprimat în Convenția Republicană. Conform regulilor, fiecare candidat strânge un număr de delegați la alegerile primare din fiecare stat. Majoritatea delegațiilor, însă, nu sunt obligați să voteze cu candidatul care i-a "câștigat" decât în primul tur de scrutin. La următoarele au voie sa aleagă după cum cred de cuviință. Cum delegații sunt, în mod tipic, militanți cu vechime în partid, Kasich spera ca aceștia să îl prefere pe el în defavoarea mult mai radicalilor Trump sau Cruz.

Pentru momentul alegerilor naționale, majoritatea sondajelor o dau ca favorită pe Hillary Clinton, din partea Partidului Democrat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.