Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA înfurie Rusia: Pe cine au inclus americanii pe LISTA NEAGRĂ

sua rusia

SUA au adăugat joi 37 de persoane şi companii, inclusiv separatişti ucraineni şi firme ruse care operează în Crimeea, pe lista neagră a sancţiunilor împotriva Rusiei din cauza anexării peninsulei ucrainene Crimeea în 2014, informează Reuters şi AFP.

Companii ruse precum firmele de construcţii PJSC Mostotrest şi SGM-Most au fost adăugate pe lista neagră pentru că au ajutat la construirea unui pod între Rusia şi peninsula Crimeea, care ar urma să fie finalizat în 2018.

Citește și: Se pune cocaină în Coca- Cola? Ce s-a descoperit într-o fabrică din Franța

Mai multe firme care activează în Crimeea în sectorul apărării în domenii precum construcţia de nave de militare şi de componente militare sunt de asemenea sancţionate. Este vorba în special de şantierele de la Zaliv şi Morie.

OMZ OAO, o firmă rusească de inginerie, a fost la rândul ei sancţionată pentru legăturile sale cu Gazprombank, care a fost inclusă pe lista de sancţiuni în 2014. Mai multe subsidiare ale gigantului rus Gazprom au fost şi ele adăugate pe lista de sancţiuni.

Citește și: Asta e țara în care se vând sute de mii de bâte de baseball, dar nimeni nu practică sportul: La ce sunt folosite

Un număr de 17 cetăţeni ucraineni separatişti sunt şi vizaţi de aceste măsuri.

'Trezoreria este alături de partenerii noştri în condamnarea încălcării de către Rusia a legii internaţionale şi vom continua să-i sancţionăm pe cei care ameninţă pacea, securitatea şi suveranitatea Ucrainei', a declarat John Smith, director interimar al Biroului trezoreriei SUA pentru control bunurilor străine, într-un comunicat.

Printre cei incluşi joi pe lista de sancţiuni sunt şi şase oficiali ale republicilor autoproclamate Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei. De asemenea, SUA au inclus în lista de sancţiuni şi 11 membri ai aşa-zisului guvern al Republicii Crimeea, vizaţi de sancţiuni 'pentru că afirmă că au autoritate asupra unei regiuni a Ucrainei fără autorizarea guvernului ucrainean', informează agerpres.ro.

Citește și: Samsung amână lansarea Galaxy Note 7 după ce bateriile au început să explodeze

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.