Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Aliații lui Ponta îl rup în țară: două mutări care dau fiori PSD

victor-ponta-nervos_bb83089daf

În plin război intern la PSD, Victor Ponta mai primește lovituri și din partea aliaților, care își freacă deja palmele și așteaptă doar victoria PSD. UNPR-ul și oamenii lui Tăriceanu fac însă gesturi prin care îi aplică lovituri grele lui Victor Ponta.

Una dintre mutările care îi dăunează rău de tot lui Ponta a fost aducerea în UNPR a familiei Ridzi. Deputatul Monica Iacob Ridzi și primarul de Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Citește și: Pesediștii sunt ȘOCAȚI de racolările UNPR

Mutarea a fost una făcută în mediile rarefiate de la București, dar nu s-a ținut cont de situația de pe plan local. Sursele noastre susțin că baronul PNL de Hunedoara, Mircea Moloț, mai avea puțin și deschidea șampania, în momentul în care Monica Ridzi și-a anunțat trecerea la UNPR.

Înțelegerea de la București era ca doar Tiberiu Iacob Ridzi să treacă la UNPR, dar acesta nu și-a lăsat soția în urmă. Monica Ridzi are probleme penale grave. Este condamnată în primă instanță, iar în luna decembrie a acestui an așteaptă o sentință cu executare.

Citește și: FOTO - De tot RÂSUL! Doi traseiști au uitat partidul la care au plecat

Problemele penale ale Monicăi Ridzi au îndepărtat-o de mulți oameni de pe plan local. Din punct de vedere electoral, familia Ridzi este mână moartă, ceea ce i-a făcut pe mulți să se întrebe cu ce anume l-a convins Tiberiu Ridzi pe generalul Oprea să vină în UNPR, asta dacă nu cumva a fost dus de nas.

Torpilele UNPR nu se opresc la cei doi. La Neamț, baronul UNPR, Culiță Tărâță, joacă pe față împotriva PSD și are înțelegere pe ascuns cu Gheorghe Ștefan (Pinalti).

Tăriceanu și Chițoiu calculează

Nici nu au apucat bine să spună mărimile PSD că i-ar lua pe oamenii lui Tăriceanu în Guvern, că liberalii îndrăgostiți de PSD au și început să facă calcule.

Citește și: În PSD se scot cuțitele, Tăriceanu calculează Guverne

Tăriceanu se și vede în rol de Crin Antonescu, adică șef al Senatului, care coordonează activitatea miniștrilor săi din guvernul PSD. Calculele i-au adus un zâmbet pe față și veșnicului doritor de un scaun de ministru, Daniel Chițoiu, dar nici demisionatul cu forța, Radu Stroe, nu ar zice pas unei reveniri în Guvern.

Tăriceanu și-ar dori ca PSD-ul să anunțe că l-a cooptat la guvernare imediat după primul tur, nu de alta, dar în turul II oamenii din teritoriu și-ar putea aduce aminte că la bază sunt liberali și s-ar cam duce spre Klaus Iohannis, lăsându-i pe Tăriceanu și Chițoiu cu calculele neîmplinite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.