Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - Liviu Dragnea, ASALTAT pe două fronturi: liderul PSD joacă pe muchie

Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, are parte de probleme mai mari decât s-ar fi așteptat în interiorul coaliției de guvernare. Pe de o parte, relația cu premierul Mihai Tudose are un debut furtunos, iar pe de altă parte cei de la ALDE transmit tot mai multe semnale că sunt foarte nemulțumiți de modul în care sunt tratați în interiorul coaliției.

Citește și: Augustin Zegrean, revoltat de situaţia de la CCR: 'Aşa ceva nu a mai existat'/ INTERVIU

Imediat după desemnarea lui Mihai Tudose ca premier, surse politice din conducerea PSD ne precizau că acesta nu a fost alegerea lui Liviu Dragnea, însă forța de convingere a venit dintr-o cu totul altă parte.

Ulterior, aceste informații au început să prindă contur în interiorul PSD, după ce premierul Mihai Tudose, odată ajuns la Palatul Victoria, a început să-și aducă alături oameni care nu sunt tocmai în grațiile lui Liviu Dragnea.

Strategia lui Dragnea s-a schimbat din mers, având în vedere noul context. Miniștrii cu greutate din acest Executiv îi sunt oameni foarte loiali, iar liderul PSD încearcă să controleze Guvernul prin intermediul acestora, dacă premierul nu poate fi controlat. Asul din mâneca lui Liviu Dragnea este Mihai Busuioc, secretarul general al Guvernului, cel care are misiunea de a raporta la partid tot ceea ce se întâmplă în Guvern și să-l blocheze pe Mihai Tudose, acolo unde este cazul.

De cealaltă parte, ALDE ridică tot mai tare vocea în interiorul coaliției. Oamenii lui Tăriceanu sunt nemulțumiți că PSD urmărește să golească de conținut ministerele conduse de ALDE. În schimb, cei de la PSD sunt foarte nemulțumiți de aportul politic adus de ALDE în Parlament și consideră că în acest moment le oferă prea multă putere în Guvern.

Citește și: Ruptură în coaliție. ALDE, la capătul răbdării. Mandat ultimativ pentru Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu și oamenii săi au transmis chiar semnale către PSD că anumite măsuri ar putea afecta soarta coaliției pe viitor și arată cu degetul spre majoritatea fragilă din Parlament. Cei de la ALDE sunt conștienți că fără sprijinul lor, PSD ar sta la mâna UDMR și a minorităților naționale, iar aceștia deja au arătat că sunt dispuși să-și vândă foarte scump voturile din Parlament.

În acest moment, Liviu Dragnea joacă pe muchie și este asaltat din două direcții. Vara politică se anunță extrem e interesantă, pentru că piesele de șah se aliniază acum, iar jocul va începe în toamnă, odată cu noua sesiune parlamentară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.