Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE România e puternic susținută de principalele state din Uniunea Europeană pentru găzduirea Centrului de Backup Galileo, relocat din Marea Britanie

romania-dreamstime.com

Conform surselor STIRIPESURSE.RO, România este puternic susținută de principalele state din Uniunea Europeană pentru găzduirea Centrului de Backup Galileo, relocat din Marea Britanie

Galileo este sistemul de navigație prin satelit (GNSS) dezvoltat de Uniunea Europeană ce are ca obiectiv principal realizarea primului sistem GNSS conceput special în scopuri civile, care va adresa utilizatori publici și privați din Europa și întreaga lume. Sistemul va funcționa independent de celelalte sisteme existente, reprezentând astfel un element suplimentar în dezvoltarea autonomiei strategice a Uniunii Europene.

Citește și: Transfer istoric la FCSB: Ce sumă uriașă i-a intrat în cont patronului Gigi Becali

Centrele de Monitorizare a Securității Sistemului Galileo (GSMC) reprezintă infrastructuri tehnice de securitate ce monitorizează și acționează în cazul incidentelor de securitate, a amenințărilor la adresa securității sistemului și componentelor acestuia. De asemenea, centrele GSMC au un rol extrem de important în managementul accesului la Serviciul Public Reglementat (PRS) furnizat de sistemul Galileo.

Pentru a asigura continuitatea serviciilor există două centre GSMC: unul principal situat în Saint Germain-en-Laye (Franța) și un centru de back-up situat, în prezent, în Swanwick (Marea Britanie).

Citește și: EXCLUSIV! Statul paralel există! Vezi cine face parte de fapt din el – detalii interesante

În contextul procesului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană, Comisia Europeană a inițiat procedurile pentru relocarea centrului de back-up situat, în prezent, în UK. Având în vedere prevederile legale referitoare la protecția informațiilor clasificate și condițiile aplicabile exportului tehnologiei PRS și a produselor criptografice, centrele GSMC ar trebui să se afle localizate din punct de vedere geografic pe teritoriul statelor membre.

De asemenea Italia, care a beneficiat de un important sprijin din partea României, va sprijinii țara noastră pentru găzduirea în viitor a unei alte agenții (probabil Agenția Europeană pentru Muncă), va face campanie pentru aderarea țării noastre la Schengen și va implica direct România în procesul de relocare.

Citește și: Revoluție în comerțul online: Ce profit uriaș le-a adus cel mai mare eveniment de shopping din an celor de la eMAG .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.