Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE: Tăriceanu râvnește la doi senatori PNL

tariceanu pnl

Partidele intră în linie dreaptă pentru alegeri, iar în ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, s-a dat directivă clară: să se racoleze tot ce se poate de la PNL.

Sursele noastre susțin că principalele ținte ale lui Tăriceanu sunt la Senat. Primul vizat este senatorul PNL, Gigi Chiru, senator de Constanța. Acesta este nemulțumit de statutul său în partid, pentru că în urma unei analize bazate pe Codul de etică, liberalii i-au cerut să facă un pas în spate, din cauza problemelor cu legea.

Senatorul Gigi Chiru și-ar fi dorit să candideze la primăria Constanța, fiind recunoscut ca un adversar al fostului primar Radu Mazăre de mai mulți ani. Tocmai aceasta este momeala folosită de Tăriceanu: îi oferă lui Chiru posibilitatea de a candida la primărie, cu sprijinul ALDE.

Un alt senator vizat de Tăriceanu este Marius Obreja, senator de Covasna. Acesta are la rândul său anumite nemulțumiri privind statutul său în partid și ar vrea ceva mai mult.

Tăriceanu i-a propus să treacă în barca ALDE și îi promite o candidatură la primăria Brașovului. La Brașov situația este mai complicată, pentru că actualul primar, George Scripcaru, nu trece de Codul de etică al PNL și mai există doar posibilitatea unei candidaturi independente, asta în timp ce PSD va fi mușcat serios, pe plan local, de o candidatură a deputatului Mihai Sturzu.

În aceste condiții speciale, Obreja ar înclina să-i dea credit lui Tăriceanu, chiar dacă a fost abordat și de UNPR cu aceeași propunere.

Deocamdată, Tăriceanu are doar tatonări cu cei doi senatori PNL, amândoi răspunzând că se mai gândesc la oferta venită din partea ALDE. Rămâne de văzut cum se așează taberele în perspectiva bătăliei electorale din 5 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.