Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tăriceanu, declarație CONTROVERSATĂ: 'Dacă în SUA e legalizat, trebuie să-l legalizăm și noi'

tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit într-un interviu despre cele două proiecte de lege pregătite de parlamentarii ALDE – legea lobby-ului şi legea privind interceptarea comunicaţiilor – dar şi despre posibila remaniere de vară discutată în cadrul coaliţiei de guvernare.

Măsură BOMBĂ a Guvernului! Toate persoanele și firmele cu DATORII sunt vizate

"Dacă traficul de influenţă este legalizat în SUA, şi SUA reprezintă cel mai des exemplu de dat şi de urmat, atunci înseamnă că trebuie să îl legalizăm şi noi, pentru că noi facem tot ce fac americanii, nu? Nu ştiu dacă toată presa a înţeles că se legalizează traficul de influenţă. Nu! Exisă o activitate de susţinere, de promovare. Vreau să vă întreb atunci, dacă mergem pe această idee, potrivit căreia toate aceste activităţi sunt ilegale, ar însemna că ONG-urile nu mai trebuie să funcţioneze, societatea civilă, mediul de afaceri să nu mai aibă voie să facă întâlniri cu structurile politice, pentru că toate aceste discuţii nu fac practic decât să influenţeze deciziile decidenţilor. Ca să înţelegeţi cât de aberantă ar putea să fie susţinerea unei astfel de idei referitoare la legalizarea traficului de influenţă! Nu! Sunt activităţi care trebuie reglementate precis în aşa fel încât să nu se poată vorbi despre trafic de influenţă", a spus Tăriceanu, potrivit Jurnalul.ro, întrebat fiind că s-a propagat ideea că legea lobby-ului va legaliza, de fapt, traficul de influenţă.

În privinţa zvonurilor vehiculate pe scena politică, potrivit cărora s-ar pregăti să candideze la alegerile prezidenţiale din 2019, liderul ALDE nu spune nici da, nici nu, răspunzând evaziv că „mai are timp” să se gândească.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.