Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Test de diagnosticare a virusului Zika: Ce vor să facă specialiştii

www.newscientist.com
zika

Gigantul farmaceutic elvețian Roche a declarat luni că a obținut o autorizație de urgență din partea autorităților sanitare din SUA pentru un test de diagnosticare destinat detectării virusului Zika, relatează AFP. Agenția americană a medicamentului, Food and Drug Administration (FDA), a dat undă verde testului LightMix Zika rRT-PCR, chiar dacă acesta nu este încă omologat, pe baza unui statut rezervat situațiilor de urgență, a indicat compania într-o declarație.

"Testul LightMix Zika este un test molecular ușor de utilizat, care permite profesioniștilor din domeniul medical să detecteze rapid virusul", a declarat Uwe Oberlaender, directoarea Roche Molecular Diagnostics. Virusul Zika este asociat în America de Sud cu o explozie de cazuri de microcefalie, o malformație severă și ireversibilă, caracterizată printr-un craniu anormal de mic, precum și prin boli neurologice la adulții printre care sindromul Guillain-Barré. Țânțarul Aedes aegypti este considerat principalul vector de transmitere a virusului Zika, amintește AFP. Roche este unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul sănătății, iar compania a fost activă pe segmentul de testelor de diagnosticare.

În plus față de acest test, Roche a dezvoltat un alt test pentru virus, cobasŽ Zika, utilizat în prezent la recoltările de sânge din Statele Unite, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.