Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Testul anti-PSD la Turcescu și Nicușor Dan

news-roman.ro

Pentru că dă bine la electoratul bucureștean să fii anti-PSD (cu un bazin electoral limitat la aproximativ o treime), candidații celorlalte partide semnificative încearcă să se definească vârfuri de lance ale acestui presupus curent. ”Eu sunt singurul care poate să o bată pe Firea!” ”Eu am demonstrat în întreaga mea carieră că sunt anti-PSD”.

Dincolo de vorbe sunt faptele. Și nu faptele de ieri, ci faptele de azi. Iar faptele de azi ale candidaților Robert Turcescu (PMP) și Nicușor Dan (USB) par să le infirme pedigree-ul anti-PSD.

Iată de ce. La sectorul 5, PMP, USB (dar și M10) nu au reușit să depună candidaturi valide pentru funcția de primar. Au rămas în cursă Ovidiu Raețchi (PNL), Marian Vanghelie (PDS) și o versiune ”mai bună” a lui Vanghelie (Daniel Florea) de la partidul ”în oglindă”, doar cu ”D”-ul la final.

Raețchi a trimis o chemare chiar la începutul campaniei celor doi competitori la Capitală să-și îndemne susținătorii din sectorul 5 spre un vot pentru singurul candidat relevant anti-PSD rămas în cursă: Raețchi însuși.

Turcescu i-a răspuns la Raețchi în doi peri, dar a refuzat să dea un semnal celor care simpatizează PMP și locuiesc în sectorul lui ”Care Este” pentru un vot rațional, util, dat candidatului PNL.

Nicușor Dan, mai arogant, desigur, nici măcar n-a catidicsit să răspundă la chemarea lui Raețchi. Dar continuă să se bată cu pumnii în piept că e singurul care poate mobiliza electoratul anti-PSD pe 5 iunie și-l somează pe Predoiu (PNL) să se retragă din cursă întru binele ”Dreptei” unite.

Raețchi nu este un candidat căruia să-i poți aduce reproșuri serioase legate de integritatea sa sau pozițiile sale politice, uneori, probabil, în răspăr cu cele ale apropiaților fostului președinte Traian Băsescu. Așadar, nu e o variantă atât de rea pentru votanții anti-PSD încât să fie lăsat de izbeliște, să zicem, prin anularea buletinului de vot.

Și, totuși, cum se explică tăcerea ”înțeleaptă” a lui Nicușor Dan și răspunsurile ”evazive” date de Turcescu? Nu sunt ei apărătorii noii generații în politică? Nu spun ei că sunt reprezentanții ”noului val” care vrea să măture ”vechea ordine”? Or, cine ar putea fi reprezentantul cel mai ilustru al vechii ordini decât Marean Vanghelie, ex-PSD, dar de-a pururi PSD?

Ipocrizie sau calcule ascunse?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.