Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tolontan, noi DEZVĂLUIRI PICANTE: Chipul nevăzut al PUTERII

stareapresei.ro
tolontan

Jurnalistul Cătălin Tolontan continuă seria dezvăluirilor din sistemul sanitar. O investigație semnată de jurnaliștii Mirela Neag, Răzvan Luțac, Marius Mărgărit și Cătălin Tolontan aduce în atenția opiniei publice „o achiziție cu dedicație care se petrece chiar în aceste zile”.

Pe 22 iunie la Spitalul Județean Galaţi este nevoie de medicamente, iar chiar în acea zi se închide licitația. Una care avea să se dovedească a fi cu dedicație. Potrivit tolo.ro se încheie un contract care se întinde pe doi ani cu o valoare estimată de la 1,4 milioane de lei până la 35,5 milioane de lei.

Televiziune GRATIS pentru toţi românii, începând de AZI

Toate aceste medicamente erau produse de o firmă din Germania, Braun, și distribuite de filială din Romania. O sursă din spital a dezvăluit și neregulile care au fost.

Ca și dezinfectanții, spitalele cumpără medicamentele în loturi, în funcție de specificul fiecărei substanțe. Dar la loturile 15, 16 şi 61 sunt specificate denumirile comerciale ale produselor.

Toate aceste materiale sunt produse de firma nemțească B. Braun şi distribuite de filiala B. Braun România.

„Toate trei sunt destinate pentru secția de A.T.I. Și e o dedicație către B. Braun”, spune o sursă din Spitalul Județean Galați.

Legea internă a licitației a fost concepută de un om nevăzut. „Un om cum sunt foarte mulți în spitale și, din tăcere, fac legea”.

Când pe o piață națională a unor anume medicamente apar doar doi, poate trei jucători, ei își împart, spre mulțumirea tuturor, feliile, susțin surse concordante din spitale și din industria farma.

Victor Ponta, ATACAT DUR de Andrei Pleșu: Un personaj atât de nelalocul lui

Rezultatul? Ceea ce vedem în jur. Se fixează prețuri și se generează acorduri care mulțumesc pe toată lumea.

„Pe principiul: eu nu mă bag aici, unde tu câștigi cu un preț mare, tu nu te bagi acolo și câștig eu, tot cu un preț bun”, conform descrierii omului din Galați.

Mugur Isărescu, supărat pe jurnaliști: Creăm probleme fără să ne doară capul

"Silvia Chicoş, farmacista spitalului, este cel mai vechi angajat al unităţii. Ea este conducătorul de facto al Spitalului Judeţean Galaţi, indiferent care a fost numele celui de jure. Farmacista este abilă, inteligentă, dar își apără interesele ei materiale. Directorul Mihaela Debita nu se implică niciodată în nimic, are stilul de management al unei meduze. Semnează orice, nu iese din cuvântul farmacistei, este un director plat şi previzibil" a mai dezvăluit respectiva sursă.

Silvia Chicoş a încercat să explice situația și a spus că toate medicamentele se regăsesc în referatele făcute de şefii de secţie, iar medicii le doresc nefiind nimic ilegal.

Consiliul Concurenței consideră că se încalcă legea și că specificațiile tehnice pot face referire la denumirea comercială numai în acele cazuri în care pentru produsele respective nu există produse substituibile şi, prin urmare, nu se înlătură concurenţa.

Mai mult pe tolo.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.