Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE: Tragedie în Columbia după un naufragiu: ZECI de victime şi persoane dispărute - VIDEO

agerpres.ro
crucea rosie columbia naufragiu

UPDATE 9.08

La momentul tragediei, 160 de pasageri erau la bord. Autorităţile nu au oferit publicităţii un bilanţ oficial, însă presa speculează că ar fi vorba de zeci de victime. Potrivit Al Jazeera, ar fi vorba despre 6 morţi şi 31 de persoane date dispărute.

*

Cel puţin nouă persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 28 au fost date dispărute după naufragiul, duminică, în Columbia, al unui vas la bordul căruia se aflau aproximativ 170 de pasageri pe lacul din Guatape, un sit turistic din nord-vestul ţării, au informat autorităţile locale, scrie AFP, potrivit AGERPRES.

 

"Deocamdată, oficial sunt nouă morţi" şi "vreo 28 de dispăruţi", a declarat presei directoarea departamentului administrativ de prevenire a dezastrelor al departamentului Antioquia, Margarita Moncada.

"El Almirante", o navă cu patru punţi, s-a scufundat duminică după-amiază în lacul barajului El Penol din Guatape, la aproximativ 68 de kilometri de Medellin.

Într-o înregistrare video care circulă pe reţele sociale şi pe care AFP a putut să o autentifice, se poate observa cum vasul se clatină, după care se scufundă rapid. Zeci de ambarcaţiuni şi jet skiuri s-au apropiat imediat pentru a salva pasagerii.

Naufragiul s-a produs în jurul orelor 14.00 (19.00 GMT) pe acest lac foarte aglomerat, în special în weekendurile prelungite ca în cazul de faţă, luni fiind zi de sărbătoare în Columbia.

"Naufragiul a fost rapid, s-a produs în câteva minute (...), iar ambarcaţiunile care se aflau în zonă au venit în ajutor", a declarat căpitanul echipei de pompieri din Envigado, Bernardo Morales.

Citeşte şi: Proteste MASIVE: Zeci de mii de persoane, lanţ uman prin trei ţări din Europa

Potrivit acestuia, motivul naufragiului rămâne deocamdată neexplicat.

"Din ce am văzut pe înregistrarea video, vasul se afla foarte aproape de port, foarte aproape de mal (...) şi nu ştim dacă naufragiul a fost provocat de o problemă mecanică, electrică sau de supraaglomerare", a adăugat căpitanul.

O femeie care a supravieţuit naufragiului a povestit că cele două punţi inferioare erau "suprapopulate" şi că la bord se aflau "mulţi copii".

"Am început să simţim că vasul se va răsturna", a povestit la televiziune această martoră.

"În faţa urgenţei de la Guatape @FuerzaAereaCol şi serviciile de salvare fac faţă situaţiei. Suntem pregătiţi să oferim asistenţa necesară", a scris pe contul său de Twitter preşedintele Columbiei, Juan Manuel Santos.

Mai devreme în cursul zilei, armata aerului columbiană anunţase într-un comunicat că a trimis un elicopter UH-60 Angel spre Guatape (departamentul Antioquia) "pentru a participa la acţiunile de salvare".

Citeşte şi: Social-democraţii germani au adoptat programul electoral cu care speră s-o învingă pe Merkel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.