Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Traian Băsescu face SHOW TOTAL în Parlament: Poate am o sensibilitate aparte pentru femei

În Comisia Juridică din Senat s-a discutat proiectul legii grațierii, iar senatorul Traian Băsescu a venit să-și susțină amendamentele. În Comisie a fost show total, pentru că Băsescu a făcut o serie de afirmații prin care arăta clar pentru cine se luptă.

În varianta lui Traian Băsescu ar fi trebuit grațiate femeile ”care au fost condamnate pentru infracțiuni care nu au fost săvârșite cu violență, inclusiv ale acelora care au fost condamnate pentru fapte de corupție”, era varianta lui Traian Băsescu.

În final, amendamentul a fost adoptat în felul următor: ”Se grațiază în parte cu jumătate din pedeaspă pedepsele pentru femei însărcinate și persoanelor care au în întreținere minori cu vârsta de până la 14 ani, dacă nu li s-au interzis drepturile părintești, prin hotărâre judecătorească”.

Până la dezbaterea finală, Traian Băsescu a făcut show total. Iată câteva dintre replicile fostului președinte:

- Poate am o sensibilitate pentru femei, e cunoscută.

- Să le lăsăm pe cele care au comis fapte de corupție, de exemplu, o femeie care a luat o mită într-un Minister...

- Femeile trebuie protejate, uneori chiar și de furia justiției.

- Putem elimina sintagma ”cu violență”, că e redundantă, dar putem să păstrăm ”pentru fapte de corupție” (...) putem să punem sintagma ”inclusiv pentru fapte corupție”.

- Am fost în situația în care am grațiat mai multe femei în cei 10 ani și ajunseseră săracele să facă câte un copil ca să nu facă pușcărie. Rămânea amărâta și făcea câte 6-7 copii pentru a nu merge la închisoare.

- Dacă pasiunea este să le băgăm pe doamne la pușcărie, o facem. O femeie trebuie tratată altfel decât bărbații, mai ales când e vorba de penitență. M-a oripilat când o femeie în opt luni, ați băgat-o la Beciul Domnesc. Atunci să facem o țară de procurori. Eu vă spun ca un fapt de viață, încercați să protejați femeile, până și de furia justiție. Dacă nu au omorât, nu au spart case, să încercăm să le protejăm”, a spus Traian Băsescu.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.