Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Trump și-a schimbat discursul la 180 de grade: Ce a spus despre NATO

The Independent
donald trump

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat miercuri că NATO "nu mai este depăşită", aşa cum o considera în timpul campaniei electorale din 2016, după ce organizaţia a recunoscut necesitatea de a lupta contra terorismului, transmite EFE.

"M-am plâns de ea în urmă cu ceva timp. Am spus că era depăşită. Nu mai este depăşită", a spus Trump despre NATO, într-o conferinţă de presă comună, la Casa Albă, cu secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Citește și: FABULOS Cum i-a spus Donald Trump preşedintelui Chinei că bombardează Siria

Liderul american a arătat că întâlnirea a fost "productivă" şi că NATO a consimţit "să facă mai mult în lupta contra terorismului".

Cu aceste cuvinte, Trump s-a întors cu 180 de grade faţă de perioada campaniei electorale de anul trecut, când a atacat frontal NATO pentru a nu fi la înălţimea evenimentelor, notează EFE.

Preşedintele SUA a insistat miercuri o dată în plus asupra necesităţii ca membrii NATO să-şi crească bugetul apărării până la obiectivul convenit de 2% din produsul intern brut (PIB).

La rândul său, Jens Stoltenberg a reafirmat că această creştere reprezintă una din "priorităţile" sale şi că aşteaptă că toate ţările membre să-şi respecte promisiunea.

"Mesajul clar şi direct al preşedintelui Trump a ajutat şi vedem cum statele încep să lucreze în direcţia potrivită", a adăugat secretarul general NATO, conform Agerpres.

Summitul liderilor NATO de la finalul lunii mai, la Bruxelles, va fi prima călătorie internaţională a lui Trump, după preluarea mandatului prezidenţial în luna ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.