Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia își întărește prezența militară la granița cu Siria

nrttv.com
turcia siria operatiune tancuri

Armata turcă a desfăşurat sâmbătă mai multe piese de artilerie într-un sector de la graniţa cu Siria unde au loc constant confruntări între forţele Ankarei şi miliţii kurde, relatează AFP, potrivit agerpres.ro

Un convoi militar conţinând cel puţin cinci obuziere a sosit la Kilis (sud), provincie de la frontiera cu Siria şi locul unor schimburi de tiruri transfrontaliere recente între armata turcă şi Unităţile de apărare ale poporului kurd (YPG), potrivit agenţiei de presă Anadolu. Această desfăşurare nu vizează înlocuirea, ci întărirea efectivelor prezente deja la frontiera cu Siria, a precizat agenţia, citând surse militare. 

Provincia Kilis se află vizavi de cantonul kurd Afrin, situat în nord-vestul Siriei şi controlat de unităţile YPG, blamate de Ankara, dar susţinute de Washington.

Situație TENSIONATĂ în Venezuela: Armata a încercuit sediul Parchetului din Caracas / FOTO


Între armata turcă şi YPG au avut loc schimburi de focuri de mai multe ori în ultimele luni în zona respectivă de frontieră şi Ankara a ameninţat de multe ori cu lansarea unei ofensive împotriva Afrin. 

Turcia susţine că YPG provine din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie separatistă kurdă considerată ''teroristă'' de Ankara şi aliaţii săi occidentali. 

În schimb, SUA sprijină miliţiile kurde respective, care, împreună cu combatanţi arabi, au lansat o ofensivă pentru recucerirea oraşului Raqa, fief al grupării Stat Islamic în Siria. 

Ankara a lansat deja o ofensivă terestră în nordul Siriei în august 2016, în scopul de a îndepărta gruparea Stat Islamic de la frontiera sa şi de a împiedica joncţiunea diferitelor zone controlate de jihadiştii SI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.