Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina lansează un atac DUR la adresa Rusiei: 'A transformat Crimeea într-un lagăr de concentrare'

crimeea 1

Rusia a transformat Crimeea - după anexarea peninsulei în martie 2014 - într-un "lagăr de concentrare", unde echipamentele militare sunt lucrul cel mai de valoare, a declarat miercuri vicepremierul ucrainean pentru integrarea europeană şi euroatlantică Ivanna Klimpuş-Tsintsadze într-o postare pe Facebook, citată de agenţia de presă Unian.

"Ocupând Crimeea, Rusia a umplut-o cu atâtea arme pe care nu le are orice ţară europeană", afirmă ea, potrivit Agerpres.

Citește și: Melania Trump, apariție ȘOC la inundații. Ținuta a stârnit furia internauților / VIDEO

"Eroul antic Midas transforma în aur orice atingea, iar toate teritoriile până unde Rusia îşi întinde mâna se transformă în mari lagăre de concentrare, unde armele ruseşti sunt lucrul cel mai de valoare, dar acestea sunt manipulate de oameni fără drepturi şi foarte săraci", a subliniat înaltul responsabil ucrainean.

În opinia sa, "Moscova a creat în multe colţuri ale lumii zone de pericol şi teamă, prin intermediul cărora destabilizează diferite regiuni de pe mapamond".

"Este ea într-adevăr atât de puternică? Nu. La fel ca întreaga Rusie, armata sa este şi ea o moştenire a trecutului sovietic. Forţa Rusiei rezidă în tupeul său şi lipsa de hotărâre a lumii libere. Ea este puternică până când cineva începe să-i opună rezistenţă. Chiar şi cel mai slab poate învinge un bătăuş dacă începe să-şi apere în mod corect demnitatea şi drepturile. Iar noi nu suntem deloc cei mai slabi", a declarat vicepremierul ucrainean.

Ea a publicat un infografic pe contul său de Facebook cu numărul de efective ruseşti din Crimeea, precum şi cu numărul de trupe ruse în estul Ucrainei. Astfel, conform situaţiei din data de 3 iulie, Federaţia Rusă dispunea în Crimeea de un efectiv de 22.900 de militari, de 30 de nave de război, 5 submarine, 106 sisteme de artilerie, 120 de echipamente de apărare antiaeriană, 583 de vehicule blindate de luptă, 58 de elicoptere de luptă, 113 avioane de luptă, 30 tancuri, 56 sisteme de tiruri în salvă a rachetelor şi 16 sisteme de rachete de coastă.

Referitor la trupele ruseşti care luptă alături de rebelii separatişti proruşi în regiunile Doneţk şi Lugansk, Ivanna Klimpuş-Tsintsadze a subliniat "amploarea ipocriziei Rusiei atunci când ea neagă prezenţa trupelor sale în estul Ucrainei".

"De patru ani de când ucide ucraineni, Moscova îşi trimite propriii cetăţeni la moarte", spune ea, adăugând că liderii de la Moscova nu au apreciat niciodată viaţa cuiva, raportându-se la oameni ca la nişte lucruri, "care trebuie să aibă un număr de inventar şi să execute orbeşte ordine nebune".

Citește și: Unanimitate la ONU împotriva Coreei de Nord, după ultima rachetă lansată: 'REVOLTĂTOR'

Potrivit vicepremierului ucrainean, ruşii ucişi în conflictul din estul Ucrainei sunt înhumaţi în morminte fără nume pentru ca "nici morţi să nu poată aminti de crimele Kremlinului". Dar Rusia va trebui să răspundă pentru ceea ce a făcut, susţine Ivanna Klimpuş-Tsintsadze.

Conform datelor sale, în iulie, circa 36.300 de mercenari ruşi se aflau în teatrul de conflict din estul Ucrainei, plus 2.900 de militari activi în armata rusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.