Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina urmează să extrădeze din Rusia femeia pilot: Fusese condamnată la 22 de ani de închisoare

Eroina Ucraina

O procedură de extrădare a femeii pilot ucrainene Nadejda Savcenko aflată în închisoare în Rusia a început, a anunţat agenţia de presă RIA citând o declaraţie a avocatului ei miercuri, relatează Reuters.

Un tribunal rus a condamnat-o pe Savcenko la 22 de ani de închisoare pe 22 martie găsind-o vinovată de implicare în uciderea a doi jurnalişti ruşi în timpul conflictului separatist din estul Ucrainei. Ea a negat orice implicare. Avocatul, Mark Feygin, a declarat că procesul ar putea dura una până la două luni, a relatat RIA. "Am primit declaraţia lui Savcenko în care este de acord să fie extrădată pentru a efectua termenul în Ucraina... Eu cred că procedura a început", a afirmat Feygin, citat de RIA. Avocatul nu a fost disponibil imediat pentru comentarii, notează Reuters. Savcenko, 34 de ani, este văzută în patria ei ca un erou naţional şi simbol al rezistenţei contra Rusiei, care a anexat peninsula ucraineană Crimeea în martie 2014 după ce un preşedinte sprijinit de Moscova a fost răsturnat în timpul protestelor de stradă la Kiev. Rusia i-a sprijinit de asemenea pe rebelii separatişti din estul Ucrainei, anunţă Agerpres.

 

Dar mulţi în Rusia o consideră pe Savcenko o naţionalistă ucraineană cu mâinile pătate de sângele civililor. Ea a fost capturată de forţele proruse în estul Ucrainei în iunie 2014, în timp ce luptele dintre forţele ucrainene şi separatişti au atins apogeul, aminteşte Reuters.

 

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a declarat că el şi preşedintele rus Vladimir Putin au convenit asupra unui cadru pentru un acord pentru

a asigura eliberarea lui Savcenko din închisoare.

 

Condamnarea a doi militari ruşi capturaţi în Ucraina la începutul acestei luni a alimentat speculaţiile că ei ar putea fi schimbaţi pentru Savcenko.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.