Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un copil din doi se află în risc de sărăcie și excluziune socială

risc

Parlamentul European a adoptat pe 24 noiembrie o rezoluție care le cere statelor UE să își sporească eforturile de a lupta contra sărăciei în rândul copiilor și împotriva inegalităților sociale, informează un comunicat de presă publicat pe site-ul PE.

Conform aceluiași comunicat mai mult de 25% din copiii din Uniunea Europeană se află în risc de sărăcie și excluziune socială. În România mai mult de 50% sunt supuși acestui risc. România se află în fruntea acestui nefericit clasament, fiind urmată de Bulgaria.

Procentul copiilor aflați în risc de sărăcie [și excluziune socială].

Conform Convenției Națiunilor Unite pentru drepturile copilului, toți copiii au dreptul la educație, servicii de sănătate, locuire, timp liber și o dietă echilibrată.

„Riscul de sărăcie și excluziune socială” ia în considerare persoanele care se află în risc de sărăcie (sub 60% din venitul median) sau suferă de lipsuri materiale severe sau trăiesc în gospodării în care membrii "în putere" au lucrat în medie mai puțin de 2,4 luni în ultimul an. Din cauza modului în care a fost construit, are în mod tipic valori semnificativ mai înalte decât orice alt indicator care estimează nivelul sărăciei. Indicatorul este inclus în tabloul de monitorizare al strategiei Europa 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.