Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un cunoscut judecător a fost suspendat din magistratură

ciocanel judecator

Judecătorul Răzvan Vladimir Davidencu a fost suspendat din funcţie de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) până la soluţionarea recursului declarat de acesta împotriva deciziei de excludere din magistratură în urma constatării unor abateri disciplinare.

Potrivit unui comunicat al CSM, Secţia pentru judecători a decis, suspendarea din funcţie a lui Răzvan Vladimir Davidencu, judecător în cadrul Judecătoriei Constanţa, începând cu această dată, până la soluţionarea recursului declarat împotriva hotărârii din 25 mai.

Citește și: Prima biserică ortodoxă ce introduce messenger pentru credincioşi / VIDEO

La acel moment, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva lui Davidencu şi a aplicat acestuia sancţiunea constând în 'excluderea din magistratură' pentru săvârşirea unor abateri disciplinare.

Abaterile disciplinare comise de magistrat au constat în nerespectarea, în mod repetat şi din motive imputabile, a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile, refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu.

Citește și: Celine Dion a luat-o razna după ce i-a murit soțul: Ce a putut să facă într-o emisiune TV / VIDEO

Alte abateri reţinute în sarcina judecătorului se referă la absenţe nemotivate de la serviciu, în mod repetat sau care afectează în mod direct activitatea instanţei ori a parchetului şi nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente, se mai arată în comunicat.

Citește și: Cea mai scumpă cină romantică din lume costă două milioane de dolari: Iată ce primești

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.