Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un nou antrenor la lotul feminin de gimnastică: Cine a fost numit

www.romaniatv.net

Nicolae Forminte este noul antrenor al lotului olimpic feminin de gimnastică. Forminte va coordona, la Deva, gimnastele junioare şi senioare, în timp ce Larisa Iordache, Anamaria Ocolişan şi Cătălina Ponor se vor pregăti la Bucureşti, cu sprijinul forului de specialitate, a decis, joi, Comitetul Executiv al Federaţiei Române Gimnastică.

Nicolae Forminte a condus lotului de gimnastică feminină a României la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008. Forminte a mai activat în funcția de antrenor coordonator între 2005 și 2010.

Citește și: Meci cu lacrimi la US Open: Ce jucător celebru a plâns pe teren

Nicolae Forminte a fost antrenorul a numeroase gimnaste române de valoare mondiale, Simona Amânar, Lavinia Miloșovici, Gina Gogean, Claudia Presecan, Corina Ungureanu, Maria Olaru, Andreea Răducan, Sandra Izbașa, Adriana și Anamaria Tămârjan cu care a cucerit peste 100 de medalii olimpice, mondiale și europene.

Conform FRG, lotul de senioare și junioare se va pregăti la Deva și are următoarea componentă: Olivia Cîmpean, Alesia Botnaru, Carmen Ghiciuc, Ioana Crișan, Carmen Glăvan, Denisa Florea, Alexandra Mihai, Andra Anghelescu, Beatrice Butunoi, Denisa Golgotă, Laura Iacob, Nica Ivănuș, Ariadna Stanciu, Laura Jurca, Dora Vulcan, Maria Holbură, Denisa Stanciu, Camelia Anghel, Alexia Borăscu, Ioana Stănciulescu, Antonia Duță.

Antrenori: Nicolae Forminte – coordonator, Liliana Cosma, Florin Cotuțiu, Daniela Nicolai, Remus Nicolai, Adela Popa.

Centrul Național Olimpic de Pregătire junioare: Iulia Berar, Maria Pană, Diana Mandrea, Ana Maria Puiu, Ioana Oprea, Teodora Manolache, Coleen Tătaru, Silvia Sfiringu, Daniela Trică, Luiza Popa.

Antrenori: Raluca Bugner - antrenor principal, Ioana Grava, Florin Uzum, Ramona Micu, Marius Vintilă.

"Am avut o ultimă perioadă extrem de cruntă prin ceea ce s-a abătut asupra gimnasticii noastre, sub foarte multe aspecte. Sigur, anumite greșeli – și, poate, nu puține – s-au făcut și ne aparțin, cu repercusiuni directe asupra rezultatelor generale, erori pe care dorim să le evităm în continuare, motiv pentru care au fost luate o serie de hotărâri în ceea ce privește reorganizarea loturilor, reașezarea pregătirii și responsabilităților, pentru eficientizarea la maximum a valorii și calităților gimnastelor de perspectivă aflate la nivelul actualelor loturi, eligibile pentru Tokyo 2020, fără a le uita, desigur, pe sportivele aflate în vârful ierarhiei", a spus Adrian Stoica, președintele FRG.

În același timp, Larisa Iordache, Cătălina Ponor și Anamaria Ocolișan, care "și-au exprimat dorința de a rămâne în pregătire la București", urmează a li se acorda tot sprijinul pentru a dispune de cele mai bune condiții de pregătire, informează FRG. S-a renunțat la serviciile câtorva gimnaste – Diana Bulimar, Daniela Ciurusniuc, Silvia Zarzu -, ele continuându-și activitatea la cluburi, având în continuare deschise ușile lotului, notează site-ul FRG, anunță romaniatv.net.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.