Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un pilot român și-a pierdut viața în Ungaria, într-un accident aviatic! VIDEO

youtube.com
avion

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit, duminică, în Ungaria, la mică distanță de granița cu România.

Din primele informații rezultă că la bordul aparatului se aflau două persoane, însă una dintre ele și-a pierdut viața, fiind vorba despre un pilot român. Avionul Cessna 152, la bordul căruia românul se afla împreună cu un elev de-al său, s-a prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament, în nord-vestul Ungariei.

Potrivit Ministerului român de Externe,  accidentul a avut loc în jurul orei locale 12.40 (13.40 ora României), în zona Vertestolna. Celălalt pasager, care învăța să piloteze, a fost rănit grav, potrivit lui Balázs Gany, ofițerul de presă al poliției din județul Komárom-Esztergom. El a fost luat cu un elicopter și dus de urgență la spital, suferind leziuni severe și mai multe fracturi.

Autoritățile au demarat o anchetă pentru a stabili circumstanţele şi cauzele accidentului, însă se pare că pilotul a încercat o aterizare de urgență din cauza unei defecțiuni tehnice.

Potrivit site-ului mno.hu, avionul a decolat duminică dimineaţa de pe un aeroport din regiunea Tatabanya şi a pierdut contactul cu turnul de control cu puţin înainte de ora 13.00, ora României.  Aeronava a fost găsită de serviciile de intervenţie în situaţii de urgenţă în mai puţin de o oră, iar imaginile  de la locul accidentului arată aeronava ruptă în bucăţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.