Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

USR o încasează în plin. Biroul Electoral Central le-a respins semnul electoral. Vezi motivația/ DOC

facebook.com
BEC

Uniunea Salvați România (USR) primește o lovitură în plin din partea Biroului Electoral Central (BEC). Prin Decizia Nr.77 din 21.10.2016 BEC a decis respingerea semnului electoral al USR pe motiv că seamănă cu semnul electoral al altui partid înscris în Registrul Partidelor Politice.

Vezi și: Iohannis, reacție după atacul dur al Bisericii/ VIDEO

Semnul Uniunii Salvați România seamănă cu cel al Uniunii Salvați Bucureștiul (USB). În fapt USR este succesorul USR, dar cum fuziunea dintre cele două formațiuni nu a fost finalizată în justiție apar în continuare ca partide distincte și deci semnul electoral propus a fost respins. Decizia BEC e contestabilă în 3 zile la Curtea de Apel București și se va pronunța o decizie necontestabilă. În cazul în care se va respinge apelul USR nu va avea semn electoral.

În aceeași ședință celor de la USR li s-a respins reprezentantul în Biroul Electoral pentru Circumscripția 43 - Diaspora pe motiv că au desemnat persoana după expirarea termenului legal.

AICI DECIZIA BEC

Uniunea Salvaţi România a depus, vineri, la Biroul Electoral Central listele de susţinători pentru alegerile parlamentare şi urmează să primească dovada prin care poate prezenta liste de candidaţi în toate circumscripţiile electorale.

Biroul Electoral Central are 13 membri - 5 judecători de la ÎCCJ, Președintele și cei doi vicepreședinți ai AEP și 5 reprezentanți ai partidelor parlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.