Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepremierul Ciolacu a demarat o evaluare a activităţii personalului Reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE - FOTO

marcel ciolacu intalnire UE

Vicepremierul Marcel Ciolacu a prezidat, marţi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu personalul diplomatic al Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană, în cadrul căreia a anunţat că a fost demarat "un proces amplu de evaluare" a activităţii acestor angajaţi. 

Potrivit unui comunicat al Guvernului, întrevederea a fost organizată la iniţiativa premierului Mihai Tudose, în contextul pregătirii pentru preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019. 

"Am intrat în linie dreaptă pentru a asuma o responsabilitate majoră, cu impact decisiv asupra rolului pe care îl dorim pentru România în Uniunea Europeană. După cum probabil cunoaşteţi, am demarat un proces amplu de evaluare a activităţii pe care o desfăşuraţi. Guvernul doreşte ca la finalul exerciţiului să existe certitudinea că România dispune în Reprezentanţa de la Bruxelles de cei mai buni specialişti, care se vor ridica la înălţimea mandatului încredinţat", a declarat Ciolacu, în cadrul întâlnirii.

content-image

De asemenea, vicepremierul a evocat ideea de continuitate a marilor proiecte de pe agenda europeană, în marja primului mandat al României la preşedinţia Consiliului UE, provocările în acest sens fiind ieşirea Marii Britanii din UE, gestionarea migraţiei, funcţionarea Spaţiului Schengen şi proiectarea viitorului cadru financiar multianual. 

"Afacerile europene au devenit un pilon de sprijin al politicii externe a ţării noastre. Mizele sunt majore şi decurg din proiectul naţional de dezvoltare a României, pe termen lung. Promovăm, de aceea, un profil european, de partener solid, serios şi de încredere, care îşi respectă angajamentele. Suntem hotărâţi să asigurăm predictibilitate şi coerenţă pentru a putea să atingem obiectivul finalizării Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi să creăm condiţiile favorabile pentru ridicarea acestui mecanism înainte de preluarea de către România a preşedinţiei", a mai spus Ciolacu. 

La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat: Graţiela Gavrilescu, vicepremier şi ministru al Mediului, Teodor Meleşcanu, ministrul Afacerilor Externe, Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, Liviu Pop, ministrul Educaţiei, Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, Marius Dunca, ministrul Tineretului, Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de afaceri, Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, şi Doina Pană, ministrul Apelor şi Pădurilor. 

România va asuma, pentru şase luni, începând cu 1 ianuarie 2019, preşedinţia Consiliului UE - una din cele şapte instituţii ale Uniunii. Ţara noastră face parte din trio-ul de preşedinţii, care mai include Finlanda şi Croaţia, se mai arată în comunicat.

Citeşte şi: Premierul Tudose face ANUNŢUL momentului! Ce se întâmplă cu FONDURILE EUROPENE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.