Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Victor Ponta, semnal important: anunță un referendum crucial pentru România

Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat că, dacă va ajunge la Cotroceni, în calitate de președinte va demara procedurile pentru un referendum național, în urma căruia românii să decidă ce formă de guvernământ trebuie să aibă țara noastră.

"Dacă voi fi preşedinte, voi fi acel preşedinte care va supune în discuţia publică, pentru prima dată în mod serios, şi dacă va exista o mişcare publică în acest sens, chiar unui referendum, forma de guvernământ. Cred că nu mai suntem în anii '90, când ne temeam că vine regele să ne ia ţara. Cred că există deja o discuţie serioasă în societatea românească şi că, după ce scăpăm de tot felul de dezbateri politice sterile, o dezbatere serioasă şi, până la urmă, o expresie a opiniei publice asupra formei de guvernământ trebuie făcută de către cel care va fi preşedintele României", a spus Victor Ponta. 

El a adăugat că are o relaţie foarte bună cu Casa Regală a României şi recunoaşte rolul important pe care monarhia l-a avut în istoria ţării. 

"Şi în opoziţie, şi de când am devenit prim-ministru, am avut la nivel instituţional o relaţie, pe care eu o socotesc extrem de pozitivă, cu Casa Regală. De altfel, sunt foarte mândru că în 2011 (...) am reuşit acel moment istoric, acela în care regele Mihai a vorbit în faţa Parlamentului României după, cred, 65 de ani. A fost un moment de recunoaştere a valorilor noastre naţionale şi m-am bucurat foarte tare. După 2012, de fiecare dată am arătat respectul cuvenit şi am avut o relaţie extrem de bună cu Casa Regală şi de fiecare dată am recunoscut rolul fundamental pe care monarhia, alături de biserică, alături de armata română, l-au avut în ceea ce înseamnă fiinţa naţională şi statul român", a spus Ponta.

La fel de bine, Victor Ponta ar putea ajunge la concluzia că România nu mai are șanse să revină la monarhie și ar putea propune ca formă de guvernământ republica prezidențială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.