Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO. Antrenamente dure ale soldatilor americani in Romania: Electrocutari, batai cu pietre

Militarii americani se supun unor antrenamente extrem de dure in Romania. Antrenamentele dezvaluite de armata americana pe site-ul oficial cuprind electrosocuri, atacuri su spray paralizant si batai cu pietre.

Ofiterii spun ca aceste antrenamente cu arme neletale au fost introduse pentru a limita folosirea armamentului de razboi si pentru a ii face pe soldati sa inteleaga efectele acestora.

In primele secunde ale filmului postat pe site-ul oficial al armatei americane, un militar este tinut de maini in timp ce un soldat il impusca cu un pistol special. Socul este atat de mare incat militarul se prabuseste. Un ofiter explica de ce sunt folosite astfel de metode:

"Am facut antrenamente, de la cele legate de prevenirea incendiilor pana la tactici de lupta cu un detasament ostil. Am inceput sa includem si un antrenament cu arme neletale pentru a oferi militarilor o solutie in plus, intr-o situatie de escaladare a unui conflict. Vrem sa fim pregatiti pentru cazuri de tipul unei alarme la o ambasada sau al unei evacuari de urgenta", spune un soldat.

"Un alt tip de antrenament este acela de expunere la OC - Oleoresin capsicum, adică un spray cu piper. Suntem improscati cu un astfel de spray direct in ochi si apoi suntem trimisi sa luptam."

Un al tip de antrenament este acela prin care un pluton de militari dotati cu scuturi fac fata unui atac cu pietre.

sursa: stirileprotv.ro

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.