Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO-Directorul ELCEN, chemat de urgență la sediul PSD. Ce a discutat cu Dragnea

Directorul ELCEN, Marcel Nicolaescu, a fost chemat de urgență la sediul PSD, de către liderul partidului Liviu Dragnea. În absența primarului general, Gabriela Firea, care a trebuit să plece la Bruxelles, Dragnea a avut o discuție cu Nicolaescu, după ce compania a anunțat că 40% dintre bucureșteni ar putea rămâne fără apă caldă.

Este o situație destul de dificilă din cauza faptului că Distrigaz ne-a notificat, în urmă cu două zile că ne restricționează presiunea la intrarea în CET Vest. Ne restricționează presiunea din cauza faptului că noi avem datorii foarte mari la ei, circa 150 de milioane și din cauza acestei sume nu mai sunt de acord și din cauza acestei sume au decis să ne întrerupă de la șase bari, cât funcționa centrala, în momentele bune ale zilei și nopții am ajuns la cinci, patru și astăzi suntem la doi bari. Suntem aproape de limita de averie, ceea ce ne-ar pune într-o dificultate maximă pentru că există pericolul ca la sub doi bari centrala să declanșeze. Adică, ca la un aparat casnic, o siguranță sare și centrala nu mai funcționează”, a spus directorul ELCEN.

El a explicat că, în acest moment, ar avea nevoie de minim 50 de milioane de lei de la Primăria Capitalei pentru a funcționa până la finalul lunii septembrie, iar apoi restul de bani să vină la rectificarea bugetară. El a precizat că necesari ar fi 100 de milioane de lei, dar și cu 50 s-ar descurca, pentru că măcar le-ar arăta celor care ELCEN le datorează bani că există bună credință.

În ceea ce privește acuzațiile lui Liviu Dragnea, care a spus că ELCEN acționează la ordinele PNL, Nicolaescu a precizat ca totul a fost o coincidență. ”A fost o coincidență că luni au avut cei de la PNL o conferință, iar marți Distrigaz ne-a notificat. Noi trebuia să înștiințăm populația cu privire la acest risc”, a precizat directorul ELCEN.

"Astfel, din cauza unei sume restante de 147,2 milioane de lei, Distrigaz a luat decizia, și a notificat ELCEN în acest sens, că, începând cu data de 05.09.2016, va reduce presiunea gazului natural, în mod constant, până la limita de avarie (2 bari), fapt pus în practică la această oră. Datoria a fost acumulată în perioada ianuarie 2016 — iunie 2016. În cazul în care aceasta nu va fi achitată, Distrigaz a informat ELCEN că va trece la aplicarea măsurii sistării serviciului de distribuție și, pe cale de consecință, agregatele energetice de la CTE Vest se vor opri", arăta ELCEN, în anunțul făcut public.

Ca urmare, nu se va mai putea furniza energie termică pentru aproximativ 40% dintre locuitorii Bucureștiului — cartierele Drumul Taberei, Militari și Crângași, dar și o parte din centrul Capitalei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.