Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Niculae Bădălău: În Diaspora 700.000 au domiciliu, restul sunt fetele alea de le duc ăștia

Inquam Photos / Octav Ganea
niculae badalau

Liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, fost ministru al Economiei, a declarat vineri, într-o conferință de presă, că este „o nebunie” să se mărească numărul parlamentarilor de Diaspora, că nu este normal ca românii din străinătate care nu se mai întorc în țară să decidă soarta celor din România și că Diaspora românească este formată din 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la 3-5 milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”.

UPDATE - Niculae Bădălău a revenit asupra declarațiilor cu explicații suplimentare

„Intervine faptul asta ca eu sunt cetatean roman cu domiciliul in Spania, sau am dubla cetatenie si eu in Romania nu ma mai intorc niciodata. Pentru ce sa decid cei care conduc in Romania soarta lor? Vi se pare normal? Eu cred ca trebuie sa ii tinem apropiati si trebuie sa facem lucrul asta, dar trebuie sa ne gandim cum sa facem legal si normal”, a zis Niculae Bădălău.

„Noi trebuie sa gasim formele prin care si dansi..acum e discutia pe cate locuri dam in Diaspora. Daca vrei sa puneti pe listele partidului din Diaspora, cine nu va lasa? Nu putem sa marim numarul de parlamentari (...) acum au 700.000 de oameni care au domiciliu, pasapoartele alea cu domiciliu, care sunt legale, restul pana la 3-5 milioane, ca se vehiculeaza tot felul, sunt fetele alea de le duc ăștia, eu știu, nu ilegal, dar.. (...) Cred ca e o nebunie povestea asta, e o nebunie si cred ca va deranjeaza ca altceva sa stabileasca soarta dvs decat cei din tara, care pana la urma ei mananca painea neagra”, a mai afirmat Bădălău.

În 2018, Niculae Bădălău a participat la o petrece în județ în care s-a cântat o manea cu versurile „Să vină Diaspora, că noi ne p***m pe ea”. El a negat că ar fi cântat și el respectiva melodie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.