Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Videoconferinţă pentru operaţionalizarea ANABI

Inquam Photos / Octav Ganea
MAI ministerul afacerilor interne Inquam Photos

O videoconferinţă cu prefecţii, subprefecţii şi primarii sau reprezentanţii acestora din localităţile în care funcţionează instanţe de judecată a avut loc joi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, pe tema operaţionalizării Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate. Şedinţa a fost condusă de secretarul de stat în MAI Irina Alexe şi a urmărit stabilirea primelor măsuri pentru începerea demersurilor de identificare a capacităţilor care urmează să fie puse la dispoziţia Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate pentru stocarea şi depozitarea bunurilor supuse măsurilor asigurătorii.

Potrivit unui comunicat al MAI transmis vineri Agerpres, reuniunea a avut ca scop stabilirea, prin intermediul prefecţilor, a unei legături între autorităţile publice locale şi Ministerul Justiţiei, respectiv ANABI, în scopul identificării urgente a capacităţilor de stocare.  Videoconferinţa a fost organizată, la solicitarea Ministerului Justiţiei, în baza Memorandumului ''Realizarea unui inventar naţional al capacităţilor disponibile la nivelul autorităţilor şi instituţiilor publice, în vederea stocării şi depozitării bunurilor supuse măsurilor asiguratorii dispuse în procesele penale".

Potrivit memorandumului, în vederea realizării inventarului se vor avea în vedere tipul de capacităţi de stocare vizate - depozite, hale, clădiri, terenuri etc., dimensiunile şi costurile de întreţinere, precum şi tipul de bunuri pentru depozitarea căruia este recomandată capacitatea respectivă (ex. autovehicule, materiale de construcţii, utilaje de mici dimensiuni). Operaţionalizarea ANABI reprezintă o prioritate strategică asumată de Guvern. Legea privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea ANABI prevede că din al doilea an de la intrarea în vigoare a legii Agenţia va exercita şi atribuţia de administrare a bunurilor mobile indisponibilizate cu valoare individuală de peste 15.000 euro, ceea ce presupune şi o capacitate de stocare adecvată.

La videoconferinţă au participat, din partea Ministerului Justiţiei, secretarul de stat Adrian Baboi Stroe şi directorul general ANABI, Cornel Virgiliu Călinescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.