Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Virusul Zika, din ce în ce mai periculos: Anunţ de ultimă oră al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

zika virus

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat marţi un ghid provizoriu cu măsuri referitoare la folosirea insecticidelor împotriva ţânţarului ''Aedes aegypti'', principalul agent de contaminare cu virusul Zika, astfel încât aceste insecte să nu devină rezistente la produsele chimice contra lor, informează EFE.

Se recomandă utilizarea prin rotaţie a insecticidelor, care trebuie schimbate la fiecare şase luni, pentru a preveni imunizarea ţânţarilor. Totodată, OMS sugerează întrebuinţarea unor insecticide diferite, în funcţie de etapa de viaţă a insectelor, care trebuie să fie stârpite atât în stadiul de larvă, cât şi la maturitate. Cea de-a treia idee principală a ghidului se referă la modul de aplicare a substanţelor chimice, susţinând metoda ''în mozaic'', adică folosirea în zone învecinate a unor insecticide cu principii diferite de acţiune împotriva ţânţarilor. OMS recunoaşte că acest sistem este foarte bun în teorie, dar greu de implementat, mai ales când trebuie acţionat rapid în caz de epidemie.

Pe lângă metodele chimice, OMS pledează şi în favoarea altor căi de combaterea a periculoaselor insecte, menţionând în acest sens curăţarea zonelor în care stagnează mari cantităţi de apă şi folosirea substanţelor de protecţie personală contra înţepăturilor de ţânţari, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.